De collaboraties van Josh Homme

tn_DSC_8150_8757

Eigenlijk is het tegenwoordig een beetje raar om te spreken over officiële releasedata – de meeste nieuwe albums worden voor dat punt al gepreviewd via streamingdiensten of andere kanalen – maar vandaag is Zipper Down van Eagles Of Death Metal uitgekomen. Het is de vierde plaat van jeugdvrienden Jesse Hughes en Josh Homme en hij klinkt precies zoals hij moet klinken: sleazy en dansbaar.

Van de twee vaste leden is Homme ongetwijfeld het bekendst. Als frontman van Queens Of The Stone Age, gitarist van Kyuss en initiator van Desert Sessions en Them Crooked Vultures toerde hij immers de wereld over en verkocht hij miljoenen platen. De beste man is sowieso niet vies van een goede samenwerking op zijn tijd. Zo produceerde hij Humbug van Arctic Monkeys, zong hij bij UNKLE, remixte hij The Prodigy en deed hij mee op tracks van Mark Lanegan, Biffy Clyro en Mastodon. Hoofdredacteur Paul Gersen dook in de werkzaamheden van Homme en maakte een playlist vol collaboraties, remixen en obscuriteiten, om zo de verschillende kanten van deze toonaangevende muzikant te belichten.

Beluister de Spotify-playlist hieronder en lees een interview met Eagles Of Death Metal in LFL055 (vanaf 28 oktober in de winkel)!

Foto: Luuk Denekamp
Eagles Of Death Metal op Pinkpop, 13 juni 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.