Een 3D-bril voor op je pick-up

81bad901
Er zijn altijd mensen die roepen dat een artiest te allen tijde de kwaliteit van de muziek voorop moet hebben staan. Dat valt bij een van Ty Segalls recente releases te betwisten, maar toch is het een zeer vermakelijk geheel. Het artwork is namelijk te bezichtigen in 3D, en niet alleen door een brilletje…

Erg goed zijn de vier liedjes op Mr. Face niet. Ze klinken weliswaar fris, maar Segall heeft veel betere songs geschreven, zoals op zijn vorig jaar verschenen topalbum Manipulator. Veel noemenswaardiger is het feit dat je de hoes van Mr. Face in 3D kan bekijken. En dan niet alleen door het meegeleverde Ty Segall-brilletje. De ep bevat vier nummers verdeeld over twee 7″ vinylschijven (het titelnummer en Circles op de ene, Drug Mugger en The Picture op de andere). Kijk je door de lp’s heen naar het artwork van Denée Petracek, dan zie je dat driedimensionaal.

Platenmaatschappij Famous Class kondigde het plaatje in december aan als ‘world’s first playable pair of 3D glasses’. Corrigeer ze vooral als dat een grove leugen blijkt, maar op dit moment ben ik geneigd het label te geloven. De wereld zag al eens een albumhoes met een pelbare banaan verschijnen en Sticky Fingers van de Stones werd ooit uitgebracht met een rits op de hoes, die je nog echt kon open- en dichtzippen ook. De creativiteit wat betreft albumhoesjes is gelukkig de wereld nog niet uit. Al kon een afspeelbare 3D-bril in het huidige tijdperk natuurlijk niet uitblijven.

Segall3D_2

Uiteindelijk draait muziek natuurlijk wel gewoon om muziek. Wat dat betreft kan je je geld veel beter spenderen aan die andere recente release van de blonde Amerikaan. In januari kwam namelijk ook een livealbum van Ty Segall Band op de markt: Live In San Francisco. Voor een mooie tijd met Segall kan je dus het best door vinyl naar de hoes van Mr. Face gluren en het totaal ongepolijste livefeestje op de platenspeler leggen. Dan krijg je er nog een grapje bij ook. Aan het einde van Feel krijgt een dametje uit het publiek namelijk de ruimte om een mop te vertellen. ‘Why can’t you play poker in Africa?’, roept ene Judy in de microfoon. ‘Because there’s too many cheetahs’. Plezier maken is nu eenmaal wat voorop staat in het leven van Ty Segall. Stagediven doet hij met een big smile en hij haalde zijn drummende vader al eens op het podium om een nummertje mee te doen. Ik ben alweer benieuwd naar zijn volgende frats.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.