Fotoblog: met Donnerwetter mee op record-tour

Blog 13

Het Arnhemse Donnerwetter speelde zichzelf afgelopen maand de recordboeken in. Nog nooit had een band of artiest meer dan tien optredens in tien verschillende steden in een etmaal gedaan. Tot zondag 6 september. Vergezeld door een Engelse dubbeldekker vol met vrienden en fans spurtte de groep door het oosten des lands. Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde, Ulft, Doetinchem, Arnhem, Huissen, Nijmegen, Beuningen en Oss werden getrakteerd op een ijzersterke show en bij de radio-ochtendshow van Giel Beelen werd geschiedenis geschreven en een plaatsje in het Guiness Book Of Records veilig gesteld. Lust For Life-hoofdredacteur Paul Gersen reed samen met fotograaf Bernard Bodt de hele dag met de band mee. In Lust For Life 054, die volgende week woensdag 30 september in de winkel ligt, lees je een uitgebreide reportage van een dag vol feest, drank en heel veel muziek. In deze fotoblog alvast een impressie.

Blog 1

In alle vroegte vertrekt de bandkaravaan – een camper met Donnerwetter, een busje met het geluid en een rode dubbeldekker met fans – vanuit Arnhem richting Aalten voor het eerste optreden. Het is dan net iets over acht uur ’s ochtends.

Blog 2

Bij de eerste optredens moeten de meegereisde fans nog een beetje wakker worden, al wordt er her en der al op een biljarttafel gedanst.

Blog 3

Bij ieder optreden, zoals hier in Groenlo, staat het goed vol. Niet alleen de mensen uit de bus, maar ook nieuwsgierige muziekliefhebbers komen een kijkje nemen.

Blog 4

Bij aankomst in Ulft zijn in de fanbus al de nodige confettikanonnen afgegaan.

Blog 5

Donnerwetter in DRU Cultuurfabriek in Ulft. Frontman Rocco Ostermann weet dat het goed zit, gitarist Wout Kemkens speelt geconcentreerd zijn partijen.

Blog 6

Donnerwetter in Ulft.

Blog 7

Speciaal gedrukte T-shirts zorgen voor nog meer saamhorigheid in de dubbeldekker. Het bier doet de rest.

Blog 8

Het officiële Donnerwetter Record T-shirt

Blog 9

Naar verluidt gaan in de fanbus de flessen Nozem Oil per tientallen tegelijk naar binnen.

Blog 11

De fanbus stroomt leeg in Doetinchem voor het volgende optreden.

Blog 10

Al snel wordt er gezongen in de bus.

Blog 12

Gitarist Wout heeft zich ondertussen omgekleed voor een nieuw concert.

Blog 13

Het gezelschap dat vandaag de recordtour meemaakt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.