Tipplaten LFL 069

Tipplaten LFL069

Lust For Life 069 ligt in de winkel! Welke prachtschijven draaiden onze medewerkers bij het maken van deze editie? Ontdek het hieronder en beluister de tiptracks in onze Spotify-playlist!

Afbeeldingsresultaat voor automatic sam arcsPaul Gersen
Automatic Sam
Arcs
De mannen van Automatic Sam hebben zich weer begeven in de frontlinie van de Nederlandse muziekscene. Want of het nu om een geweldige instrumental of een catchy rocksong gaat: Arcs is vilein, aangrijpend en adembenemend. Kan bijna niet anders of dit wordt dit jaar de interessantste gitaarplaat van Hollandse bodem.
Tiptrack: Parnassia

 

Afbeeldingsresultaat voor zeal ardor devil is fineMartin Cuppens
Zeal & Ardor
Devil Is Fine
Pindakaas en leverworst, satésaus en appelstroop: zomaar een paar combinaties die niet te vreten zijn. De samensmelting van black metal, deltablues, bluesrock en soul die Zeal & Ardor presenteert op Devil Is Fine is echter even apart als smakelijk. Graag snoeihard serveren!
Tiptrack: Come On Down

 

Afbeeldingsresultaat voor ralph de jongh dancing on a volcanoTjerk Lammers
Ralph de Jongh
Trilogy – Dancing On A Volcano (3cd)
Ralph de Jongh overtreft zichzelf op alle 42 songs van deze 3cd-box: allemaal pareltjes die geweldig gespeeld en gezongen worden. Onze Ralph bewijst hier dat hij een bluesartiest van absolute wereldklasse is.
Tiptrack: Highway Man

 

Afbeeldingsresultaat voor zeal ardor devil is fineRobert Haagsma
Zeal & Ardor
Devil Is Fine
Op papier is het natuurlijk een onmogelijke combinatie: blues, black metal en een vleugje authentieke gospel. Op plaat is het resultaat weinig minder dan spectaculair. Het debuut van dit Zwitsers-Amerikaanse eenmansproject kwam vorig jaar al op heel kleine schaal uit en krijgt nu een heel verdiende herkansing.
Tiptrack: Devil Is Fine


Afbeeldingsresultaat voor hackett night sirenDominique van der Geld
Steve Hackett
The Night Siren
Met een Genesis-fanaat als vader is het niet verrassend dat ik ook een beetje opgegroeid ben met de muziek van Steve Hackett. Deze gitaarheld bezorgde me zelfs ooit mijn eerste concertervaring. Het is echter niet puur om nostalgische redenen dat ik de man blijf volgen: The Night Siren is zijn zoveelste sensationele plaat op rij.
Tiptrack: West To East

Afbeeldingsresultaat voor holy holy paintCaya Forman
Holy Holy
Paint
Iets meer dan een jaar geleden wist de debuutplaat van het Australische duo Holy Holy me tot tranen te roeren. Zelden heeft een gloednieuw album zo’n indruk op me gemaakt. En in de eerste seconden van de langharige aussies’ tweede plaat kan ik alleen denken: hoe hebben ze het weer geflikt?
Tiptrack: The Message

 

Afbeeldingsresultaat voor mastodon emperor of sandPatrick Lamberts
Mastodon
Emperor Of Sand
Mastodon is, samen met Opeth en Gojira, een van de meest aansprekende metalbands van zijn generatie. De groep uit Atlanta levert constant goede platen af en ook deze nieuwe is weer top. De gevarieerde zang, avontuurlijke grooves en uitdagende riffs doen denken aan een smakelijke combinatie van voorganger Once More ‘Round The Sun en de jong-klassieker Crack The Skye.
Tiptrack: Jaguar God

 

Afbeeldingsresultaat voor thomas dybdahl great plainsJolien Eijsink
Thomas Dybdahl
The Great Plains
Keer op keer waagt Thomas Dybdahl zich met zijn muziek op zwaarmoedig grondgebied. Maar met zijn hese oorgefluister, diepe teksten, gitaargepluk en een fijne afwisseling van poppy en zelfs R&B ga je op The Great Plains graag eens met hem mee.
Tiptrack: Paradise Lost

 

Afbeeldingsresultaat voor afi blood albumElysa van der Ven
AFI
AFI (The Blood Album)
Punky deuntjes, kleffe popinvloeden en een heerlijk herkenbaar gitaargeluid: AFI is weer eens flink eigenzinnig en blinkt uit in het maken van donkere, emotionele meezingers. Kortom: een fijne winterplaat.
Tiptrack: Aurelia

 

Afbeeldingsresultaat voor roll columbia guthrieHarry de Jong
Diverse Artiesten
Roll Columbia
In 1941 had Woody Guthrie een goed betaalde klus met het schrijven van 29 liedjes voor een documentairefilm over het gebied langs de Columbia rivier met al z’n dammen. Ruim 75 jaar later zijn al die liedjes herontdekt en worden ze schitterend uitgevoerd door, voornamelijk, onbekende artiesten uit deze streek. Een waar document.
Tiptrack: Pastures Of Plenty

 

Afbeeldingsresultaat voor chuck prophet bobby fullerPeter Bruyn
Chuck Prophet
Bobby Fuller Died For Your Sins
Deze man schijnt geen slechte platen te kunnen maken. Terwijl bier gewoon een kwestie is van gerst, hop, gist en water in de juiste verhoudingen, gaat het bij rock om de perfecte mix van invloeden van Dylan, Reed en Young. Prophet begrijpt dat.
Tiptrack: Jesus Was A Social Drinker

 

Afbeeldingsresultaat voor night ranger don't let upChris van Oostrom
Night Ranger
Don’t Let Up
Alwéér een geweldig studioalbum van deze Californische hardrockband, die aan een tweede (of derde, of…) jeugd bezig lijkt te zijn. Niets nieuws onder de zon, maar het blijft prachtig glimmen.
Tiptrack: Say What You Want

 

Afbeeldingsresultaat voor goldfrapp silver eyeEsmee de Gooyer
Goldfrapp
Silver Eye
Het duo achter de meest sexy muziek ter wereld is terug met een heerlijke cd die het beste van de twee Goldfrapp-stijlen met elkaar combineert. Silver Eye heeft een ‘dancey edge’, maar lijkt in toom te worden gehouden – totdat een explosie van heerlijke synthriffs je compleet overvalt.em>
Tiptrack: Anymore

 

Afbeeldingsresultaat voor vreemde kostgangers albumStefan Sjoers
Vreemde Kostgangers
Vreemde Kostgangers
Bijna elk liedje van Vreemde Kostgangers (Vrienten, Kooymans en De Groot) is een voltreffer die niet zelden de muzikale invloeden van alle drie de geestelijk vaders combineert tot een mooi geheel. Fris en uiterst vertrouwd tegelijk.
Tiptrack: Scheiding

 

Afbeeldingsresultaat voor spaceslug time travel dilemmaRené van Duijnhoven
Spaceslug
Time Travel Dilemma
Het tweede album van dit Poolse drietal is het beste spacerockavontuur met stoner-, doom- en metalinvloeden dat je dit jaar gaat horen. Punt. Leuk feitje: onze eigen Sander Haagmans (ex-Sungrazer) doet mee op het laatste nummer.
Tiptrack: Time Travel Dilemma

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.