Tipplaten LFL065

tipplaten-lfl065

Lust For Life 065 ligt in de winkel! Welke prachtschijven draaiden onze medewerkers bij het maken van deze editie? Ontdek het hieronder en beluister de tiptracks in onze Spotify-playlist!

Afbeeldingsresultaat voor komatsu recipePaul Gersen
Komatsu
Recipe For Murder One
Lange dag op het werk, een uur in de file gestaan, geen parkeerplaats kunnen vinden en dan ook nog eens de buurman die veel te hard Zanger Rinus draait: het zijn van die momenten dat je je gewoon even tegoed moet doen aan een portie zanderige gitaren, stoere brulzang en spierballenritmes. Komatsu knalt er vol in en zorgt ervoor dat je je zorgen vergeet. En dat je buurman baalt.
Tiptrack: Scavenger

 

Afbeeldingsresultaat voor nick cave skeletonMartin Cuppens
Nick Cave & The Bad Seeds
Skeleton Tree
Dit zestiende album van Nick Cave & The Bad Seeds is het zoveelste bewijs dat de beste kunst soms ontstaat na groot persoonlijk leed – in dit geval het overlijden van Caves zoon Arthur. Loodzwaar, imponerend en af en toe tot tranen roerend: pijn klonk nog nooit zo mooi.
Tiptrack: I Need You

 

Afbeeldingsresultaat voor ruben hoeke band sonic revolverTjerk Lammers
Ruben Hoeke Band
Sonic Revolver
The Freelance Band bracht met Out Of The Calaboose een schitterende ode aan J.J. Cale uit. En de Ruben Hoeke Band leverde met Sonic Revolver een spetterende hardrockplaat vol vuurspuwend gitaarspel. De beste albums van deze maand komen dus uit eigen land. Waarvoor hulde.
Tiptrack: Hour-E Cow

 

Afbeeldingsresultaat voor NOFX first ditchJelle Jansen
NOFX
First Ditch Effort
Sinds het verschijnen van de gezamenlijke NOFX-autobiografie heeft zanger/bassist Fat Mike alle schaamte definitief van zich afgeworpen. Hij nam sowieso al nooit een blad voor de mond, maar met First Ditch Effort levert de punkrockband na 33 jaar toch wel zijn donkerste en meest persoonlijke album ooit af. Met soms griezelig eerlijke teksten.
Tiptrack: California Drought

 

Afbeeldingsresultaat voor randy newman songbookDominique van der Geld
Randy Newman
The Randy Newman Songbook
Een stem, een piano en een songboek vol geniale nummers om uit te putten. Meer had Randy Newman vorig jaar oktober niet nodig tijdens zijn sublieme concert in het Muziekgebouw Eindhoven. Met diezelfde simpele opzet maakte hij tussen 2003 en 2010 nieuwe versies van oude composities en al die opnames zijn nu handig gebundeld. Newman behoort tot de allergrootsten!
Tiptrack: Louisiana 1927

 

Afbeeldingsresultaat voor dear hunter act vPatrick Lamberts
The Dear Hunter
Act V: Hymns With The Devil In Confessional
Amerikaanse band die uiteenlopende stijlen als rock, pop, prog, jazz en zelfs een stukje swing (Mr. Usher) op ingenieuze wijze met elkaar laat samenkomen. De muziek is net zo wijds en intrigerend als de albumtitel, en dit verdient dan ook een breed publiek.
Tiptrack: The Moon/Awake

 

Afbeeldingsresultaat voor bon iver 22 a millionJolien Eijsink
Bon Iver
22, A Million
Achter de vervormde stem, buitenaardse achtergrondkoortjes en experimentele bliepjes schuilen eerlijke, liedjes vol herinneringen aan het genie achter de muziek van Bon Iver, Bon Iver. Dit is geen album, het is een speurtocht, een landkaart. En je bereikt het einde pas als je je scepticisme opzij zet en echt gaat luisteren.
Tiptrack: 33 God

 

Afbeeldingsresultaat voor ramones deluxeRobert Haagsma
Ramones
Ramones (40th Anniversary Edition)
Een van de meest overrompelende debuutalbums ooit en tegelijkertijd een van de platen waarvan gezegd mag worden dat ze de koers van de popmuziek verlegden. Los daarvan is het een album waarvan de liedjes nog niets van hun speedy charme verloren hebben. De jubileumeditie klinkt en oogt geweldig. Alleen tragisch dat geen van de oorspronkelijke bandleden het heeft mogen beleven.
Tiptrack: Blitzkrieg Bop

 

Afbeeldingsresultaat voor banks the altarCaya Forman
Banks
The Altar
Ik had nooit eerder van de 28-jarige Banks gehoord, totdat ik een niet nader te noemen indierockband interviewde die haar beschreef als ‘duister en ontzettend dramatisch’. Ik kwam er achter dat deze beschrijving aardig klopte, op de best mogelijke manier. Een nieuwe favoriet, vast en zeker.
Tiptrack: Gemini Feed

 

Afbeeldingsresultaat voor alter bridge last heroElysa van der Ven
Alter Bridge
The Last Hero
De muzikanten van Alter Bridge bewijzen hier maar weer eens uit goed hout gesneden te zijn. Complexe gitaarsolo’s, sterke teksten en een mysterieuze, duistere sound zijn de ideale mix voor een catchy hardrockplaat.
Tiptrack: The Last Hero

 

 

Afbeeldingsresultaat voor reckless kelly sunset motelHarry de Jong
Reckless Kelly
Sunset Motel
De Texaanse band Reckless Kelly wordt almaar beter. Op Sunset Motel wordt gespierde country- en southernrock op een evenwichtige manier afgewisseld met meeslepende ballads. En daarbij zorgt boegbeeld Willy Braun met zijn doorleefde stem voor de nodige diepgang. Na twintig jaar is Reckless Kelly nog steeds in staat te verrassen.
Tiptrack: Sunset Motel

 

Afbeeldingsresultaat voor Nigeria Freedom Sounds!Bas Springer
Diverse Artiesten
Nigeria Freedom Sounds!
Dampende compilatie met Nigeriaanse singles uit de periode 1960-1963, toen lokale stijlen als juju en apala samensmolten met Ghanese highlife, Caribische calypso en Cubaanse mambo. Broeierige dansmuziek die nog niets aan zeggingskracht heeft verloren.
Tiptrack: Chris Ajilo And His Cubanos – Ariwo

 

Afbeeldingsresultaat voor amos lee spiritThomas Spiekerman
Amos Lee
Spirit
Ik was soms best jaloers op medemuziekliefhebbers die een bepaald album als grote broer beschouwden. Maar met Spirit van Amos Lee heb ik dan eindelijk ook een muzikale soulmate gevonden. Van begin tot eind raakt elke song me diep in het hart. Magistraal mooi meesterwerk.
Tiptrack: Vaporize

 

Afbeeldingsresultaat voor king champion sounds to awake in that heavenPeter Bruyn
King Champion Sounds
To Awake In That Heaven Of Freedom
Het beste van The Ex en De Kift, waar een scheutje Fall en een mespuntje ICP aan toegevoegd is. Het stoempt en het stampt en het swingt.
Tiptrack: Mice, Rats, Roaches

 

 

Afbeeldingsresultaat voor mulligan brothersChris van Oostrom
The Mulligan Brothers
The Mulligan Brothers
Enigszins verlaat hier te lande uitgebracht, maar dit hadden we toch niet willen missen. Frontman Ross Newell heeft een basgitaar die uit twee oude koffers, een paar halfvergane rookmelders en de wandelstok van zijn oma is opgetrokken en zo klinkt de muziek ook. Bluegrass-folk als muzikaal decor voor sterke verhalen.
Tiptrack: Cecilia

 

Afbeeldingsresultaat voor how to dress well careEsmee de Gooyer
How To Dress Well
Care
Tom Krell maakt een perfecte, gevoelige soort R&B waar Justin Timberlake nog een puntje aan kan zuigen. Care is zijn meest positief klinkende album tot nu toe en loopt over van de delicate emotie, begeleid door een verfijnde elektronica van het mooiste soort. Prachtig.
Tiptrack: Lost Youth/Lost You

 

Afbeeldingsresultaat voor marillion fearStefan Sjoers
Marillion
F.E.A.R.
Net wanneer je denkt dat Marillion zijn beste tijd wel eens achter zich kon hebben, komt de band weer met een absoluut meesterwerk. Dat was in 2004 al zo met Marbles, maar het nieuwe F.E.A.R. is nog een flinke slag beter. Zowel tekstueel als muzikaal pure perfectie.
Tiptrack: El Dorado

 

Afbeeldingsresultaat voor brant bjork tao of the devilRené van Duijnhoven
Brant Bjork
Tao Of The Devil
Deze held uit de Palm Desert gaat gewoon door met het afleveren van geweldige platen. Nog steeds even ontspannen als goeroe-achtig brengt hij zijn warme waarheid met zonnige tonen ten gehore. Tijd voor een Corvette Summer-cocktail en een grote hoed om onder te slapen!
Tiptrack: Humble Pie

 

Afbeeldingsresultaat voor goat requiemSven Bersee
Goat
Requiem
Allemaal uitgelachen om de gemaskerde metalheads van Ghost? Mooi, dan is het nu tijd voor het echte werk. Het eveneens Zweedse en gekostumeerde Goat voert namelijk pas echt een groots stuk op en in al zijn ongrijpbare tribaliteit nog geloofwaardig ook.
Tiptrack: Goatband

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.