Tipplaten LFL073

tipplaten lfl073

Lust For Life 073 ligt in de winkel! Welke prachtschijven draaiden onze medewerkers bij het maken van deze editie? Ontdek het hieronder en beluister de tiptracks in onze Spotify-playlist!

medewerkers LFL - PaulPaul Gersen
Queens Of The Stone Age – Villains
Samenwerken met een van de grootste hitproducers van het moment, hoe zou dat voor een eigenzinnige band als QOTSA uitpakken? Uitstekend, zo laten Josh Homme en Mark Ronson op Villains horen. De songs zijn misschien wat compacter, maar de sound van de band herken je nog steeds uit duizenden en de boel swingt de pan uit. Heerlijke plaat.
Tiptrack: Fortress

medewerkers LFL - MartinMartin Cuppens
EMA – Exile In The Outer Ring
Erika Michelle Anderson presenteert op haar derde studioalbum een bak gruizige liedjes vol onverwachte wendingen, constant balancerend op het randje van gekte en pracht. Af en toe loodzwaar, even vaak hemeltergend mooi.
Tiptrack: 33 Nihilistic And Female

medewerkers LFL - CHrisChris van Oostrom
Alice Cooper – Paranormal
De oude shockrocker weet niet van ophouden, maar zolang hij albums blijft maken die zo onderhoudend en consistent zijn als Paranormal trekken we daar alleen maar profijt van. Collega-veteranen als Billy Gibbons en Roger Glover alsmede bijdragen van Coops strijdmakkers uit de gloriejaren zeventig vormen een aardige bonus.
Tiptrack: Paranormal

medewerkers LFL - SvenSven Bersee
Rico & Sticks – IZM
Ze zijn nooit weg geweest, maar het is wel voor het eerst in elf jaar dat Rico en Sticks hun vindingrijke raps verbinden. Destijds deden zij dat in Opgezwolle, nu gebeurt dat op de merkwaardige ‘biets’ van een herboren Kubus, die IZM tot de hiphopverrassing van het jaar promoveert.
Tiptrack: We Zijn Hier Niet (Kapuzenpulli Remix)

medewerkers LFL - TjerkTjerk Lammers
7 Miles To Pittsburgh – 7 Miles To Pittsburgh
Andrew Elt, Joris Lindner en Martin Helmantel maakten, zonder platenmaatschappij of groot budget, hun debuutalbum gewoon zelf, in hun oefenhok. Met verbluffend resultaat: dit is een van de beste Nederhardrockplaten ooit. Geweldige zang, muziek en productie, fantastische teksten, spanning en sensatie!
Tiptrack: Damn

medewerkers LFL - DominiqueDominique van der Geld
Randy Newman – Dark Matter
Door de verschillende afleveringen van The Randy Newman Songbook (solo-opnames van eerder verschenen werk) en zijn vele Disney-soundtracks zou je het haast vergeten, maar het is inmiddels al bijna tien jaar geleden dat Newman een écht nieuw regulier album uitbracht. Op Dark Matter bewijst hij zich wederom de meester van het cynische lied, op dat vlak enkel geëvenaard door wijlen Warren Zevon.
Tiptrack: She Chose Me

medewerkers LFL - CayaCaya Forman
Grateful Dead – Long Strange Trip
Grateful Dead was natuurlijk bij uitstek een livefenomeen en de soundtrack van de documentaire over de band, Long Strange Trip, vangt deze vervlogen magie perfect. Veel van de songs op de compilatie zijn liveopnames om kippenvel van te krijgen.
Tiptrack: Morning Dew

Robert Haagsma
medewerkers LFL - RobertRobert Haagsma
Cheap Trick – We’re All Alright!
De meeste classic rockbands leunen gemakzuchtig op het succesvolle verleden. Cheap Trick is de grote uitzondering. De groep uit Rockford, Illinois brengt het ene na het andere sterke album uit. We’re All Alright! kan zich zelfs meten met hun vroege werk uit de jaren zeventig. Hopelijk komt de band snel weer eens deze kant op!
Tiptrack: Nowhere

medewerkers LFL - StefanStefan Sjoers
Pet Shop Boys – Release: Further Listening (3cd)
Een album met een heel andere sound en daardoor controversieel bij de liefhebbers. Ook ik had anno 2002 helemaal niets met het naar Britpop neigende geluid van Release. Maar wanneer ik in 2017 de remaster beluister, kan ik toch niet anders dan concluderen dat Tennant en Lowe bijzonder in vorm waren.
Tiptrack: Birthday Boy

medewerkers LFL - PeterPeter Bruyn
Peter Perrett – How The West Was Won
Niet zomaar de tip van de maand, maar zonder meer de comeback van het jaar. De oude Only One veegt al het goede van Reed, New York Dolls en nog meer bij elkaar op deze wereldplaat.
Tiptrack: How The West Was Won

medewerkers LFL - HarryHarry de Jong
Glen Campbell – Adiós
Dit is de definitieve zwanenzang van Glen Campbell, want de ziekte van Alzheimer heeft hem zodanig in z’n greep dat hij bij de voordeur de weg al kwijt is. Maar wat is dit een waardig afscheid geworden. De zanger klinkt alsof hij in de bloei van zijn leven is. Petje af.
Tiptrack: She Thinks I Still Care

medewerkers LFL - ReneRené van Duijnhoven
Meteor Chasma – A Monkey Into Space
Het Italiaanse Meteor Chasma lanceert haar riffs de ruimte in met een trucklading fuzz en een intergalactische groove. Heftige psychedelica en werkelijk buitenaards goede stoner. Headbangen gegarandeerd!
Tiptrack: Spaceship 2346

medewerkers LFL - EsmeeEsmee de Gooyer
The War On Drugs – A Deeper Understanding
Alweer een simpelweg prachtige cd van de shoegazing indierockers. Adam Granduciel is uit zijn depressie geklommen en heeft bewezen dat hij ook als hij positief in het leven staat een van de beste songwriters van nu is.
Tiptrack: Holding On

medewerkers LFL - JolienJolien Eijsink
Kevin Morby – City Music
Op zijn beste plaat tot nu toe neemt Morby je mee op reis langs alle steden die voor altijd in zijn hart gesloten zijn, waarbij hij je het idee geeft dat je deel uitmaakt van zijn verhaal. Een van de meest karakteristieke platen van dit jaar!
Tiptrack: City Music

medewerkers LFL - PatrickPatrick Lamberts
Necromandus – Necromandus
Deze bijzonder tot stand gekomen gitaarplaat (zie de recensie in LFL073) wil ik graag noemen omdat hij niet voorbij mag gaan aan fans van seventies (hard)rock – en Black Sabbath, CCR, Rush en Santana in het bijzonder.
Tiptrack: Alauna

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.