Tipplaten Lust For Life 063

tipplaten 063

Lust For Life 063 ligt in de winkel! Welke prachtschijven draaiden onze medewerkers bij het maken van deze editie? Ontdek het hieronder en beluister de tiptracks in onze Spotify-playlist!

Afbeeldingsresultaat voor black foxxes i'm, notPaul Gersen
Black Foxxes
I’m Not Well
Mooi man, de in het perspakket meegeleverde lyrics bij de eerste langspeler van Black Foxxes. Daarin heeft de band zelf even in hoofdletters bepaalde zinnen uitgelicht. Kijk, dan sta je achter wat je doet. I’m Not Well staat vol fijne rocksongs die de ene keer een seventies-vibe hebben, dan weer naar shoegaze neigen. Maar altijd is het zonder concessies en enorm echt. Erg fijn.
Tiptrack: River

 

Afbeeldingsresultaat voor veils total depravityMartin Cuppens
The Veils
Total Depravity
Mijn collega Dominique van der G. kickt vooral op notensproeiende krachtpatsers, maar mij doe je veel meer plezier met goede liedjes – zoals die van The Veils. Het vijfde studioalbum van deze indierockband is avontuurlijker en diverser dan de (uitstekende) voorgangers, maar gelukkig heeft dat het gevoel voor gouden melodieën dat frontman Finn Andrews nu eenmaal bezit, niet weggevaagd.
Tiptrack: A Bit On The Side

 

Afbeeldingsresultaat voor pet sounds pet soundsTjerk Lammers
The Beach Boys
Pet Sounds – 50th Anniversary Super Deluxe Edition
Een van de beste en invloedrijkste albums aller tijden, heruitgebracht met veel extra’s op vier cd’s en een blu-ray, gevat in een schitterend boekwerk – zou ook Sgt. Peppers ooit nog eens zo’n schitterend release krijgen?
Tiptrack: God Only Knows

 

 

Afbeeldingsresultaat voor Descendents Hypercaffium SpazzinateJelle Jansen
Descendents
Hypercaffium Spazzinate
En alweer heeft Descendents ons lang (twaalf jaar) laten wachten op nieuw plaatwerk. Tegelijkertijd laten de Californiërs horen waarom liefhebbers die lange radiostiltes toch steeds weer voor lief nemen: sterke poppunksongs met een scherpe rand, zonder overdreven melodramatisch geneuzel en uitgevoerd door absolute topmuzikanten. Ik wacht met liefde nog twaalf jaar op de volgende plaat.
Tiptrack: Smile

 

Afbeeldingsresultaat voor steve vai modern primitiveDominique van der Geld
Steve Vai
Modern Primitive/Passion And Warfare
Sip kijken is een hobby van een van onze LFL-hoofdredacteuren, maar ik heb zijn mondhoeken nooit eerder zo ver naar beneden zien zakken als tijdens het recente optreden van Steve Vai op Bospop. Het instrumentale gitaargehengst bevalt duidelijk niet iedereen. Passion And Warfare blijft echter een meesterwerk in het genre. Nu heruitgegeven met een berg fascinerende extra’s.
Tiptrack: For The Love Of God

 

Afbeeldingsresultaat voor gojira magmaPatrick Lamberts
Gojira
Magma
Metal-album van het jaar. Stevige grooves, sublieme melodieën, genoeg uitdaging, maar vooral ook een plaat met een verhaal: opgedragen aan de aan kanker overleden moeder van zanger/gitarist Joe en drummer Mario Duplantier, die de pijn bijna voelbaar van zich af spelen. Een emotionele verwerkingsplaat met euforisch effect. Kippenvel.
Tiptrack: The Shooting Star

 

Afbeeldingsresultaat voor warhaus fucked a flameJolien Eijsink
Warhaus
We Fucked A Flame Into Being
Maarten Devoldere klinkt zonder de rest van zijn band Balthazar alsof ‘ie de wijnkelder van z’n rijke voorouders heeft leeggedronken. Dat buiten beschouwing gelaten: We Fucked A Flame Into Being is briljant goed. De charmante Vlaming presteert het om met z’n nieuwe project Warhaus een debuutplaat af te leveren zonder ook maar één zwakke schakel. Dronken of niet.
Tiptrack: Time And Again

 

Afbeeldingsresultaat voor jeff beck loud hailerRobert Haagsma
Jeff Beck
Loud Hailer
Onze helden worden oud. Ambities verdampen, nieuwe albums – als die al gemaakt worden – voegen niets meer toe aan de klassiekers van weleer. Jeff Beck is de grote uitzondering op die droevige regel. Op zijn nieuwe album gaat hij als een jonge hond zijn gitaar te lijf. Het album klinkt fris en vitaal, mede dankzij de zang van Rosie Bones.
Tiptrack: The Revolution Will Be Televised

 

Afbeeldingsresultaat voor Bo Outlaw & Løiten Twang Depot Lonestar State Of MindHarry de Jong
Bo Outlaw & Løiten Twang Depot
Lonestar State Of Mind
Een verlate outlaw, deze countryzanger uit Noorwegen. Maar zijn muziek is er niet minder om. Hij brengt met elf persoonlijke liedjes een van de meest creatieve periodes uit de historie van de countrymuziek weer tot leven. Met dank aan Waylon en Willie.
Tiptrack: Workin’ For The Weekend

 

Afbeeldingsresultaat voor Maarja Nuut Une MeelesBas Springer
Maarja Nuut
Une Meeles
De jonge zangeres en violiste Maarja Nuut put inspiratie uit de volksmuziek van haar geboorteland Estland. Ze begint haar liedjes met een vioolmotief, dat ze ‘loopt’ en waaraan ze harmonische lagen met stemmen en vioolimprovisaties toevoegt. Prachtige minimalistische folk halverwege traditie en techniek en halverwege droom en realiteit.
Tiptrack: Õdangule

 

Afbeeldingsresultaat voor Bear's Den Red Earth & Pouring RainThomas Spiekerman
Bear’s Den
Red Earth & Pouring Rain
Overdonderend mooie tweede plaat van een sympathieke, keihard werkende Britse folkband. Liedjes met hart en ziel en jaren tachtig-invloeden, die indien nodig groots geproduceerd kunnen worden zonder ook maar iets aan oprechtheid te verliezen. Hét album van 2016? Goede kanshebber!
Tiptrack: Greenwoods Bethlehem

 

Avonden_NachtschadePeter Bruyn
The Avonden
Nachtschade
Nederlandstalig en ingetogen, maar géén cabaret of door emo-overlast gekwelde singer-songwriter. Marc van der Holst knipoogt naar Reve en laat Lou Reed op akoestische gitaar z’n derde Velvet Underground-album uitvoeren. Zoiets.
Tiptrack: Bloedsinaasappelen

 

Afbeeldingsresultaat voor Michele Stodart PiecesChris van Oostrom
Michele Stodart
Pieces
Je kunt van mij het hele oeuvre van The Magic Numbers cadeau krijgen als ik dit tweede soloalbum van frontdeerne Stodart mag houden. Even intieme als universeel aanspreekbare bespiegelingen over de liefde en de banden die buigen of barsten, gevat in arrangementen waar Nick Drake blij van zou worden.
Tiptrack: Oh By & By

 

Afbeeldingsresultaat voor Wild Beasts Boy KingEsmee de Gooyer
Wild Beasts
Boy King
Als een band doodleuk vertelt dat ze zich voor hun nieuwe album hebben laten inspireren door Nine Inch Nails en Justin Timberlake, houd je als fan toch even je hart vast. Boy King is weliswaar anders dan z’n voorgangers – voornamelijk een stuk bozer – en beide invloeden zijn wel echt te horen, maar het is (desondanks? Juist daarom?) een erg goede plaat.
Tiptrack: Big Cat

 

ietclarityStefan Sjoers
iET
Clarity
De Rotterdamse iET weet als geen ander hoe je sfeer creëert: met haar feilloze liedopbouw en interessante arrangementen vangt ze je elke keer weer. Voeg daar de mooie composities en sterke songteksten aan toe en je hebt gewoon een heerlijk album.
Tiptrack: Heavy On My Heart

 

Afbeeldingsresultaat voor "gone is gone"René van Duijnhoven
Gone Is Gone
Gone Is Gone
Leden van Queens Of The Stone Age, Mastodon en At The Drive-In die samen een plaat opnemen: mijn aandacht heb je! Waarschijnlijk zal Gone Is Gone een side-project blijven, maar daardoor is het niet minder lekker. Rauw, hoekig, atmosferisch en overtuigend.
Tiptrack: Violescent

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.