Tipplaten Lust For Life 064

tipplaten-064

Lust For Life 064 ligt in de winkel! Welke prachtschijven draaiden onze medewerkers bij het maken van deze editie? Ontdek het hieronder en beluister de tiptracks in onze Spotify-playlist!

Afbeeldingsresultaat voor computers birth/death=\Paul Gersen
The Computers
Birth/Death
Kleine jongens worden groot. De mannen van The Computers begonnen ooit als schreeuwlelijkjes met een diepe voorliefde voor hardcore en garagepunk, maar hebben inmiddels de soul ontdekt. En dat resulteert in een fijne plaat met zelfs hitpotentie. Toch houdt de band dat rauwe randje: wat een ontwikkeling!
Tiptrack: This Ain’t Right

 

Afbeeldingsresultaat voor warhaus fucked a flameMartin Cuppens
Warhaus
We Fucked A Flame Into Being
Mijn gewaardeerde collega Jolien tipte deze plaat vorige maand al, maar het solodebuut van Balthazar-frontman Maarten Devoldere verdient nog meer aandacht. Warhaus klinkt alsof Nick Cave, Tom Waits, Leonard Cohen, Tom Barman en Serge Gainsbourg met elkaar versmolten zijn en in een donkere, jazzy kroeg aan het musiceren zijn geslagen. Heerlijk!
Tiptrack: The Good Lie

 

Afbeeldingsresultaat voor drive by truckers american bandTjerk Lammers
Drive-By Truckers
American Band
Met een foto van Neil Young op het dashboard ronken de Truckers op hun elfde album onvervaard voort in elf krachtige songs met een boodschap. Americana met buizenversterkers die her en der stevig roken.
Tiptrack: Filthy And Fried

 

 

Afbeeldingsresultaat voor airbourne breakin outta hellJelle Jansen
Airbourne
Breakin’ Outta Hell
Het moge duidelijk zijn dat Airbourne zich graag laat inspireren door mede-Australiërs als AC/DC en Rose Tattoo. Van mij mogen ze. Ook deze vierde langspeler staat immers garant voor een pot goudeerlijke hardrock, zonder obligate ballads of overbodig technisch geneuzel. Gewoon vier mannen, een hoop herrie en teksten over zuipen en cunnilingus. Zo simpel kan het zijn.
Tiptrack: Breakin’ Outta Hell

 

Afbeeldingsresultaat voor ian hunter fingers crossedDominique van der Geld
Ian Hunter & The Rant Band
Fingers Crossed
Wat fijn dat zo veel van de oude helden anno 2016 nog steeds steengoede platen maken. Elk nummer van Ian Hunters nieuwste had een hoogtepunt op een van zijn lp’s uit de seventies kunnen zijn, met als uitschieter een ode aan David Bowie. Vrij van makkelijk sentiment, toch een aangrijpend saluut van de ene iconische rocker aan de andere.
Tiptrack: Dandy

 

Afbeeldingsresultaat voor marillion fearPatrick Lamberts
Marillion
F.E.A.R.
Fuck Everyone And Run is een kristalhelder statement over hebzucht en hoe die angst en oorlog kan veroorzaken. De teksten zijn scherp en diepzinnig, zoals we van zanger Steve Hogarth gewend zijn. De dynamische, muzikale ondersteuning sluit er naadloos op aan en is uiterst avontuurlijk. ‘Forget Everything And Run’ naar je platenboer!
Tiptrack: El Dorado

 

Afbeeldingsresultaat voor young the giant home of the strangeJolien Eijsink
Young The Giant
Home Of The Strange
Woedende en smekende, maar tegelijk liefhebbende protestliederen over Amerikaanse immigranten komen pas echt binnen als ze gezongen worden door (de nakomelingen van) Amerikaanse immigranten. Met teksten over en gezongen door individuen die verdwaald zijn in hun eigen thuis en sceptisch neerkijken op de American Dream. Trump, are you listening?
Tiptrack: Amerika

 

Afbeeldingsresultaat voor beatles hollywood bowl liveRobert Haagsma
The Beatles
Live At The Hollywood Bowl
Het is eigenlijk te bizar voor woorden: de grootste band aller tijden heeft ons nooit een goed livealbum nagelaten. In 1977 verscheen At The Hollywood Bowl, maar dat was vooral veel geschreeuw en weinig Beatles. De nieuwe versie laat horen hoeveel meer er veertig jaar later technisch mogelijk is. Eindelijk horen we hoe goed de band was, ook op het hoogtepunt van de Beatlemania.  
Tiptrack: I Want To Hold Your Hand

 

Afbeeldingsresultaat voor bragg henry shine a lightHarry de Jong
Billy Bragg & Joe Henry
Shine A Light
Billy Bragg en Joe Henry vonden voor dit album vol treinliedjes uit de Amerikaanse volksmuziek een heel toepasselijk decor: de perrons en wachtkamers van stations als St. Louis, Fort Worth, San Antonio, El Paso en Tucson. De achtergrondgeluiden van deze locaties zorgen voor een atmosfeer die perfect past bij de eenvoudige liedjes.
Tiptrack: Railroading On The Great Divide

 

Afbeeldingsresultaat voor Khmer Rouge Survivors They Will Kill You, If You CryBas Springer
Khmer Rouge Survivors
They Will Kill You, If You Cry
Diep aangrijpende songs van muzikanten die het extreem bloeddorstige regime van de Rode Khmer in Cambodja overleefden. In door merg en been gaande liederen zingen deze zwaar getraumatiseerde muzikanten dood en verderf van zich af. Geen gemakkelijke kost, wel uitermate fascinerend.
Tiptrack: Keut Ran – Aasojet Anet Mai

 

Afbeeldingsresultaat voor Benjamin Francis Leftwich After The RainThomas Spiekerman
Benjamin Francis Leftwich
After The Rain
Vijf jaar na het verslavend mooie album Last Smoke Before The Snowstorm (mijn favoriete album van 2011) is daar eindelijk een fantastische opvolger. Wederom een heerlijke wegdroomplaat die net als zijn voorganger een enorm rustgevend effect heeft op de luisteraar.
Tiptrack: Cocaine Doll

 

Afbeeldingsresultaat voor jannes van der walPeter Bruyn
Meindert Talma
Jannes van der Wal
Alsof Dylan zijn Hurricane mixt met Sad-Eyed Lady Of The Lowlands, maar dan met een dammer in plaats van een bokser in de hoofdrol. Uniek! Dit heeft nog nooit iemand gedaan in Nederland.
Tiptrack: De Ballade Van Jannes Van Der Wal

 

Afbeeldingsresultaat voor warpaint heads upCaya Forman
Warpaint
Heads Up
Warpaint had de laatste tijd zin om wat lol te trappen, maar dat betekent niet dat het viertal plotseling hun kenmerkende sound is vergeten. Heads Up is prachtig duister als vanouds, mét een dansbare knipoog. Het beste van twee werelden.
Tiptrack: Whiteout

 

Afbeeldingsresultaat voor glass animals how to beElysa van der Ven
Glass Animals
How To Be A Human Being
Neem dansbare indierock, voeg daar psychedelische junglebeats aan toe en je hebt de ultieme plaat voor een nazomers dagje. Mijn behoefte aan flirten met genres wordt dan ook vervuld. Die subtiele knipoog naar R&B maakt het helemaal af.
Tiptrack: Life Itself

 

grand_eastChris van Oostrom
The Grand East
Movano Camerata
Magistraal debuutalbum van een Twentse band die vroeger door het leven ging als Texas Radio. Referenties aan Nick Cave en Jim Morrison liggen voor het oprapen als je zanger Arthur Akkermans hoort brullen op orkaansterkte. Maar dit zijn geen copycats. Begeesterende – en door boze geesten bezochte – bluesrock van een bij vlagen verbijsterende intensiteit.
Tiptrack: Rabbits & Children

 

Afbeeldingsresultaat voor warpaint heads upEsmee de Gooyer
Warpaint
Heads Up
Gewoon een hele goede cd van vier hele goede muzikanten die vorige maand de sterren van de hemel speelden op Lowlands. Niet te catchy, maar ook niet zo moeilijk dat het irritant wordt. Met een lekker rauw randje. Niet te netjes, maar wel duidelijk nummers met een kop en een staart en al het goede dat daartussenin zit.
Tiptrack: New Song

 

r-palmerStefan Sjoers
Robert Palmer
Collected
Ik heb altijd een zwak gehad voor deze soulrockzanger. Collected is de meest complete verzamelaar die er tot nu toe van hem is verschenen en laat al zijn facetten – inclusief samenwerkingen en vroege bands – voorbijkomen. Genieten!
Tiptrack: Work To Make It Work

 

Afbeeldingsresultaat voor komatsu recipe for murderRené van Duijnhoven
Komatsu
Recipe For Murder One
Nu Peter Pan Speedrock ermee stopt, is Komatsu de Eindhovense rocktrots in bange dagen. Op het nieuwe Recipe For Murder One dendert de sludgemetaltrein nog harder dan voorheen. Elf waanzinnig harde stonertracks: heerlijk!
Tiptrack: Lockdown (featuring Nick Oliveri)

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.