Tipplaten Lust For Life 068

Tipplaten LFL068

Lust For Life 068 ligt in de winkel! Welke prachtschijven draaiden onze medewerkers bij het maken van deze editie? Ontdek het hieronder en beluister de tiptracks in onze Spotify-playlist!

Paul Gersen
Gone Is Gone
Echolocation
Als Mastodon vakantie viert, is zanger/bassist Troy Sanders bezig met Gone Is Gone, een heuse superband met o.a. Troy van Leeuwen (Queens Of The Stone Age) in de gelederen. Eerste langspeler Echolocation staat vol prachtig filmische songs en doet bij tijd en wijle denken aan de gespierdere broer van A Perfect Circle. Fijn debuut!
Tiptrack: Colourfade

 

Afbeeldingsresultaat voor naked sweat drips psycho sisterMartin Cuppens
The Naked Sweat Drips
Psycho Sister
Mix Nick Cave in z’n Birthday Party-tijd met een vleugje The Horrors en een mespuntje The Doors en je weet ongeveer hoe deze jonge Nederlandse rockband klinkt. Van furieus en gestoord (Insanity Road) tot spookachtig traag (Into Sixths): elk nummer is raak. Debuutalbum van het jaar? Lijkt me wel.
Tiptrack: Into Sixths

 

Afbeeldingsresultaat voor eric gales middle of the roadTjerk Lammers
Eric Gales
Middle Of The Road
Alleen maar goeie liedjes op een enorm gevarieerd album met in blues gedoopte gospel, pop, reggae, rock en funk maken dit tot een plaat waar je eindeloos naar kunt luisteren en die bij elke draaibeurt weer nóg beter wordt.
Tiptrack: Good Time

 


Afbeeldingsresultaat voor black star riders heavy fireDominique van der Geld
Black Star Riders
Heavy Fire
Als je als band doorgaat onder de oude bandnaam terwijl er bijna niets van de oude bezetting over is, loop je het risico dat men je wegzet als ‘veredelde coverband’. Het Thin Lizzy dat ik in 2012 live zag, verdiende beter. Goed om te zien dus dat de mannen tegenwoordig als Black Star Riders voorbeeldige, frisse hardrockplaten als Heavy Fire afleveren. Ome Phil zou trots op ze zijn.
Tiptrack: Dancing With The Wrong Girl

 

Afbeeldingsresultaat voor dool here now there thenPatrick Lamberts
Dool
Here Now, There Then
Dool, onder meer bestaande uit voormalig bandleden van The Devil’s Blood en Ryanne van Dorst (Elle Bandita), heeft een prachtig debuutalbum vol broeierige, bruisende en inspirerende ‘dark rock’ afgeleverd. Mysterieuze, meeslepende en mooie muziek van Hollandse bodem waar we meer van willen horen.
Tiptrack: Oweynagat

 

Afbeeldingsresultaat voor ty segall 2017 albumCaya Forman
Ty Segall
Ty Segall
Met garagerocker Ty Segall weet je nooit wat je gaat krijgen. Het enige dat vaststaat: het is altijd weer drastisch anders van de voorganger. Na het bizarre conceptalbum Emotional Mugger trakteert Segall ons nu op een met vlagen gevoelige en openhartige plaat. En wat is het weer prachtig.
Tiptrack: Orange Color Queen

 

Afbeeldingsresultaat voor flaming lips oczy mlodyJolien Eijsink
The Flaming Lips
Oczy Mlody
Wayne Coyne is moe van z’n eigen kleurrijke waanbeelden. Op Oczy Mlody klinkt hij verslagen en lamgeslagen. Toch blijft hij, terwijl hij naakt rondrijdt op een eenhoorn, proberen om z’n zelfgemaakte drug (Oczy Mlody) in je bek te rammen zodat je samen met hem kunt vechten tegen boze tovenaars in een computerspelletje uit de jaren tachtig. Escapisme op z’n mooist!
Tiptrack: One Night While Hunting For Fearies…

 

Afbeeldingsresultaat voor kik stad en landRobert Haagsma
The Kik
Stad En Land
The Kik begon als een eerbetoon aan de Nederlandse beat, maar gaf daar in de loop van de tijd steeds meer een eigen draai aan. Het voorlopige hoogtepunt is Stad En Land, dankzij soms weelderige arrangementen en een Dave von Raven die beter zingt dan ooit.
Tiptrack: Een Lach En Een Traan

 

Afbeeldingsresultaat voor lp lost on youElysa van der Ven
LP
Lost On You
Nostalgisch, verfrissend en sexy: LP weet precies de verschillende fases van liefdesverdriet te bezingen zonder ook maar enigszins druilerig over te komen. Een heel toffe plaat, gedragen door één van de meest unieke stemmen van deze tijd.
Tiptrack: Lost On You

 

Afbeeldingsresultaat voor aaron watson vaqueroHarry de Jong
Aaron Watson
Vaquero
Countryzanger Aaron Watson is in Amerika bezig uit te groeien tot een grote ster. En terecht. Dit nieuwe album stelt hem wat mij betreft schouder aan schouder met Toby Keith, de held van Oklahoma. Watson klimt omhoog zonder zijn authentieke countryroots te verloochenen en dat is knap.
Tiptrack: Texas Lullaby

 

Afbeeldingsresultaat voor Shishani & The Namibian Tales ItaalaBas Springer
Shishani & The Namibian Tales
Itaala
Op haar veelbelovende debuut exploreert zangeres Shishani haar deels Namibische roots, die ze mengt met pop, jazz en folk. Dromerige, lieflijke wereldpop vormt de hoofdmaat van dit grote talent, dat zich nog iets te veel inhoudt maar toch diepe indruk maakt. Haar stem is om stil van te worden, zo mooi.
Tiptrack: Ndapandula

 

Afbeeldingsresultaat voor band of heathens duendeThomas Spiekerman
The Band Of Heathens
Duende
Alleen de openingstrack All I’m Asking is al goed genoeg om je winterdip de deur te wijzen en de aanstaande lente te omarmen. Wat een groove, wat een vibe en een intense vrolijkheid. The Beach Boys meets Jackson Browne en de rest vult The Band Of Heathens zelf in. Helden.
Tiptrack: All I’m Asking

 

Afbeeldingsresultaat voor brian eno reflectionPeter Bruyn
Brian Eno
Reflection
Het perfecte album om je weer met beide voeten stevig terug op aarde te zetten in deze verwarrende tijden vol gekkigheid van Trump en Rutte. Eno neemt je mee terug naar zijn ambient-hoogtijdagen. ‘Brainfloss’ in de goede zin van het woord.
Tiptrack: Reflection

 

Afbeeldingsresultaat voor sarah bethe nelson oh evolutionChris van Oostrom
Sarah Bethe Nelson
Oh, Evolution
Open gearrangeerde West Coast-pop met emotioneel broze introspectie als anker. De gitaren mogen soms gramstorig brommen, het gelaagde stemmenmateriaal wenkt je naar binnen.
Tiptrack: Evolution

 

Afbeeldingsresultaat voor bonobo migrationEsmee de Gooyer
Bonobo
Migration
Super sfeervolle plaat van elektronicaveteraan Simon Green met onder andere prachtige bijdragen van Milosh (Rhye), Nicole Miglis (Hundred Waters) en Nick Murphy (voorheen Chet Faker). Met Migration op de achtergrond lijkt elke dag wel een regenachtige zondag, en dat is – in dit geval – een compliment.
Tiptrack: Surface (feat. Nicole Miglis)

 

Afbeeldingsresultaat voor mike oldfield return ommadawnStefan Sjoers
Mike Oldfield
Return To Ommadawn
Dat Mike Oldfield de lang uitgesponnen werken van zijn begindagen doet herleven, is op zich al verrassend genoeg. Dat hij met Return To Ommadawn ook nog eens het niveau van die klassiekers weet te benaderen, is pas echt een wonder. Heerlijke plaat!
Tiptrack: Return To Ommadawn Pt. 2

 

carnaval miss universeRené van Duijnhoven
Carnaval
Miss Universe
Het vierde album van het Sloveense Carnaval is de derde voltreffer. De relaxte, groovy, bijna funky visie op stonerrock klinkt uniek en origineel – neem bijvoorbeeld het geniale Bluebird, met zijn minimalistische en hypnotiserende drumwerk. Prachtig! Pure schoonheid!em>
Tiptrack: Bluebird

 

Afbeeldingsresultaat voor childish gambino awakenSven Bersee
Childish Gambino
“Awaken, My Love!”
Hij is Troy Barnes in de komedieserie Community, Rich Purnell in The Martian en Jason in Mystery Team. Allemaal leuk en aardig, maar de beste rol van Donald Glover is toch echt de P-funkbaas die hij op zijn nieuwe album als Childish Gambino speelt.
Tiptrack: Redbone

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.