Kate Bush plaatst ode aan Prince op haar website

Kate Bush

Het overlijden van Prince heeft ook Kate Bush diep geraakt. Op haar website plaatste de zangeres een eerbetoon aan haar legendarische tijdgenoot. “Hij was de meest ongelooflijk getalenteerde artiest”, aldus Bush.

Prince Rogers Nelson overleed afgelopen donderdag op 57-jarige leeftijd. In de dagen daarna uitten grootheden als Mick Jagger, Paul McCartney en Madonna op social media al hun respect voor de iconische muzikant, terwijl onder anderen Bruce Springsteen en David Gilmour het nummer Purple Rain coverden tijdens concerten. Kate Bush behoort net als Prince tot de meest iconische popmuzikanten van de twintigste eeuw en de zanger was een groot liefhebber van het werk van de Britse. De twee werkten zelfs samen aan het nummer Why Should I Love You? op Bush’s album The Red Shoes (1993).

“Ik ben enorm verdrietig en geschokt door het tragische nieuws over Prince”, schrijft Bush. “Hij was de meest ongelooflijk getalenteerde artiest en een man die complete controle had over zijn werk: van schrijver en muzikant tot producer en regisseur. Hij was een enorme inspiratiebron. Speels en verbluffend begaafd. Hij was de meest inventieve en buitengewone live-act die ik ooit heb gezien. De wereld is een werkelijk magisch mens kwijtgeraakt. Goodnight dear Prince.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.