Neil Young brengt nieuw album EARTH uit in juni

Neil-Young---Live-2013---01

Neil Young brengt op 17 juni zijn nieuwe album EARTH uit. Voor deze live opgenomen opvolger van de protestplaat The Monsanto Years werkte de Canadees weer samen met de band Promise Of The Real.

EARTH bevat slechts één nooit eerder uitgebrachte compositie (I Won’t Quit) en bestaat verder uit nieuwe versies van nummers uit Youngs verleden: van After The Gold Rush tot songs van het vorig jaar verschenen The Monsanto Years. De opnames werden gemaakt tijdens zijn recente tour met Promise Of The Real, de band van Willie Nelsons zoons Micah en Lukas, en worden afgewisseld met ‘field recordings’ van geluiden van onder meer insecten, vogels, koeien en paarden.

In een persbericht legt Young uit: “EARTH is 98 onafgebroken minuten lang en een collectie van dertien songs uit mijn leven. Songs die ik schreef over het leven dat we met z’n allen op deze planeet leiden. Het dierenrijk is ook goed vertegenwoordigd in het publiek. De insecten, vogels en zoogdieren nemen af en toe zelfs de uitvoeringen van de songs over.”

Binnenkort geeft Young ook in Nederland een concert. Op 9 juli staat de singer-songwriter met Promise Of The Real in de Ziggo Dome, Amsterdam.

foto: Willem Schalekamp
Neil Young in Ziggo Dome, 5 juni 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.