Beluister een nummer van Eric Claptons nieuwe album I Still Do

Eric-Clapton

Eric Clapton brengt deze maand zijn nieuwe album I Still Do uit, waarvoor hij weer samenwerkte met producer Glyn Johns. Een ‘lyric video’ van het nummer Can’t Let You Do It kun je hieronder alvast bekijken.

Onlangs meldde de gitaargrootheid in een persbericht over I Still Do: “Dit was een mooie gelegenheid om weer eens met Glyn te werken, want dat had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren.” Johns produceerde in de jaren zeventig onder meer een van Claptons grootste succesplaten: Slowhand (1977). De hoestekening van I Still Do is gemaakt door Sir Peter Blake, die ook meehielp aan het ontwerpen van de cover van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Op I Still Do, dat op 20 mei verschijnt, staan zowel eigen songs als covers van onder meer Robert Johnson (Stones In My Passway) en Bob Dylan (I Dreamed I Saw St. Augustine). In het nummer I Will Be There zingt Clapton een duet met ene ‘Angelo Mysterioso’, een pseudoniem dat George Harrison ooit gebruikte toen hij meewerkte aan het nummer Badge van Cream en het album Songs For A Tailor van Jack Bruce. Aanvankelijk werd gedacht dat I Still Do een bijdrage van de inmiddels overleden ex-Beatle bevatte, maar daar blijkt geen sprake van te zijn. Wie deze ‘Angelo Mysterioso’ dan wel is, blijft onduidelijk.

Een andere track van de plaat kun je hieronder beluisteren. Can’t Let You Do It is geschreven door wijlen JJ Cale, die zelf nooit een opname van het nummer heeft uitgebracht.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.