Alice Cooper brengt oorspronkelijke bandleden samen voor nieuw album

Alice Cooper

Alice Cooper heeft de nog levende leden van zijn oude band weer bij elkaar gebracht voor een nieuw album. Volgens de shockrocker zijn er al nummers geschreven die vergelijkbaar zijn met de songs op de klassieker Killer uit 1971.

Voordat de zanger solo ging met Welcome To My Nightmare (1975) was Alice Cooper de naam van een band die in de oorspronkelijke bezetting verder bestond uit gitaristen Glen Buxton en Michael Bruce, bassist Dennis Dunaway en drummer Neal Smith. Buxton overleed helaas in 1997, maar de drie andere muzikanten werken nu weer samen met hun oude frontman aan een album dat het klassieke werk van de band in herinnering roept.

In een interview met The Weekender vertelt Cooper dat hij meerdere nummers met zijn drie oude maatjes geschreven heeft: “Het lijkt een beetje richting het materiaal op het album Killer te gaan. Ik dacht: laten we die sound weer proberen te vinden. Je kunt nooit helemaal teruggaan en het weer doen zoals toen, maar je kunt wel kijken naar de elementen die ervoor zorgden dat zo’n plaat werkte.”

Na de lp Muscle Of Love (1973) viel de originele Alice Cooper-bezetting uit elkaar en ging de gelijknamige zanger op eigen houtje verder. Verschillende leden werkten nog wel mee aan Coopers meest recente soloplaat Welcome 2 My Nightmare (2011). Vorig jaar vormde Alice ook nog de ‘supergroep’ Hollywood Vampires met Aerosmith-gitarist Joe Perry en acteur Johnny Depp.

Alice Cooper geeft op 20 juni een concert in 013, Tilburg.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.