Nieuw album The Who volgens Roger Daltrey onwaarschijnlijk

The Who

Er komt waarschijnlijk toch geen nieuw album van The Who. Zanger Roger Daltrey zegt dat de muziekindustrie ‘beroofd’ is door het internet. Eerder liet de band nog weten plannen te hebben voor een opvolger van Endless Wire (2006).

In een interview met Rolling Stone meldt Daltrey over de mogelijkheid van een nieuw album: “We hebben er wel over gesproken, maar het zal niet makkelijk worden. Er is geen platenindustrie meer. Waarom zou ik een plaat moeten maken? Ik zou zelf geld moeten betalen om een album op te kunnen nemen. Er zijn geen royalties, dus ik zie dat niet gebeuren. Hoe kom je aan het geld om platen te maken? Ik zou het niet weten. En ik ga zeker geen geld neertellen om vervolgens mijn muziek gratis weg te geven.” Daar voegt de zanger even later aan toe: “De muziekindustrie is beroofd. De manier waarop het internet wordt gebruikt voor muziek is de grootste overval uit de geschiedenis. Alsof muzikanten voor niets moeten werken.”

Tegen NME zei Daltrey in 2014 nog dat collega Pete Townshend graag weer een nieuwe plaat wilde maken. “En ik ben er altijd klaar voor, dus we zullen zien. Ik weet nooit wat ik ga doen, ik kijk gewoon wat er op mijn pad komt, maar ik zie niet in waarom we niet weer een plaat zouden maken. Mijn stem is nog in goede conditie, al laat mijn gehoor te wensen over.” In dat jaar verscheen ook één nieuw nummer van The Who, Be Lucky getiteld, op de compilatie The Who Hits 50!.

In oktober is The Who een van zes legendarische acts op het programma van het festival Desert Trip in Indio, Californië, waar verder tijdgenoten The Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young, Paul McCartney en Roger Waters optreden.

Foto: Willem Schalekamp
The Who in Ziggo Dome, 5 juli 2013

1 Reactie

 1. EDWIN SMIT 1 juni 2016 Reageer

  DAT ZOU LEUK ZIJN ALS ZIJ EEN NIEUWE PLAAT OP ZOUDEN NEMEN.
  MAAR ZE LATEN OPTREDEN IS NOG LEUKER,
  DUS IK BEGRIJP WEL DAT DAT NIET VAN KAN KOMEN
  ONDANKS DAT PETE TOWNSHEND DOOF IS IN DE LOOP DER JAREN.
  IK ZELF SPEEL OOK IN EEN BAND EN IK LOOP OOK MET GEHOORPROBLEMEN ROND MAAR IK KLAAG NIET.
  GROETJES VAN EDWIN SMIT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.