Nieuw nummer van Heart en Metallica’s James Hetfield te beluisteren

DSC_4021

Het komt niet vaak voor dat Metallica’s James Hetfield op andermans platen meespeelt, maar voor Heart maakte hij een uitzondering. Het nummer Beautiful Broken, afkomstig van het gelijknamige album dat in juli verschijnt, is nu te beluisteren.

De track Beautiful Broken is een nieuwe versie van een nummer dat eerder als bonustrack te horen was op het vorige Heart-album Fanatic (2012). In de hieronder te beluisteren uitvoering verzorgt Ann Wilson de zang samen met Metallica’s James Hetfield, die ook gitaar speelt. “Het blaast de vorige uitvoering helemaal weg”, zegt Nancy Wilson over de opname. “James maakte het nummer helemaal eigen en wat hij toevoegde, was perfect. Door hem heeft de track echt een bite gekregen.”

Het door Ann Wilson als ‘neopunk’ omschreven Beautiful Broken is niet de enige ‘remake’ op het gelijknamige album, dat vanaf 8 juli verkrijgbaar is. Zeven van de tien songs waren in andere versies al te horen op eerdere Heart-platen, maar zijn volgens de band ietwat onderbelicht gebleven. Zo hebben de Wilson-zusjes onder meer Sweet Darlin’ (1980) en City’s Burning (1982) in een nieuw jasje gestoken.

Foto: Luuk Denekamp
Metallica op Pinkpop 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.