Sting in april naar Heineken Music Hall

Sting - Live 2012 - ZiggoDome 02

Sting geeft op 5 april 2017 een concert in de zaal die nu nog de Heineken Music Hall heet, maar vanaf 1 januari de naam AFAS Live krijgt. Het optreden staat deels in het teken van het recente album 57th & 9th, waarmee de zanger weer eens een echte pop-rockplaat afleverde.

Na experimenten met onder meer renaissancemuziek (Songs From The Labyrinth uit 2006) keert de Brit op het nieuwe album 57th & 9th terug naar de pop en rock. Over de songs vertelde Sting aan Rolling Stone: “Ze rocken meer dan alle andere muziek die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.” Tijdens het komende optreden in Nederland komen naast dit nieuwe werk uiteraard ook de hits uit het verleden aan bod. Daarbij wordt de muzikant bijgestaan door drummer Josh Freese en gitaristen Dominic en Rufus Miller.

Vorig jaar speelde Sting ook al in Nederland, toen samen met een andere popgrootheid: Paul Simon. Het duo deed in maart 2015 de Ziggo Dome aan. Over die show schreef Lust For Life: “Simon heeft zijn nieuwe Garfunkel gevonden en Sting bewijst niet alleen als trio en solist, maar ook als duo indrukwekkend te zijn. Experiment geslaagd.”

De kaartverkoop voor het komende concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Foto: Cristel Brouwer
Sting in de Ziggo Dome, 3 juli 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.