Fleetwood Mac uitgeroepen tot ‘MusiCares Person Of The Year 2018’

Fleetwood Mac foto2 Bert Treep

Eerder werden legendes als Bob Dylan, Paul Simon en Paul McCartney geëerd als MusiCares Person Of The Year. Voor de allereerste keer is het nu een band die deze prijs op 26 januari in ontvangst mag nemen: Fleetwood Mac.

Fleetwood Mac verkocht meer dan 100 miljoen albums wereldwijd. De groep behaalde enorme successen met baanbrekende platen als Tusk, Tango In The Night en natuurlijk Rumours. Na vele bandwisselingen was Fleetwood Mac in 2015 voor het eerst sinds 1998 weer compleet in de meest bekende samenstelling: Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Mick Fleetwood, John McVie en Christine McVie. Mick Fleetwood over de prijs: “Het is een enorme eer om de eerste band te zijn die de MusiCares Person Of The Year-prijs ontvangt. We deden het samen en er waren veel helpende handen langs de weg, dus we juichen en vieren. We zijn erg dankbaar voor deze erkenning.”

Op 26 januari neemt de band de prijs in ontvangst in Radio City Music Hall in New York City. Artiesten als John Legend, OneRepublic en Keith Urban en zullen die avond nummers van de groep ten gehore brengen. Fleetwood Mac zelf zal ook optreden.

Lees hier de recensie van Lust for Life van Fleetwood Mac op 31 mei 2015 in de Ziggo Dome terug.

Foto: Bert Treep
Fleetwood Mac in de Ziggo Dome, 31 mei 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.