Aankomend album Morrissey genaamd World Peace Is None Of Your Business

Morrissey_pers2013

Morrissey heeft de titel van zijn aankomende album aangekondigd. World Peace Is None Of Your Business zal volgens het online Morrissey magazine True To You waarschijnlijk eind juni of begin juli uitkomen.

Het magazine meldt verder dat Morrissey “meer dan extatisch” is over het album, dat twaalf nummers gaat tellen. Het wordt geproduceerd door Joe Chiccarelli, die werkte eerder met Alanis Morissette en The Strokes, en is in Frankrijk opgenomen. Morrissey werkte voor World Peace voor een groot deel met dezelfde artiesten als op zijn vorige album Years Of Refusal uit 2009.

De zanger verklaart dat hij zo lang wachtte om een nieuw album uit te brengen omdat hij de juiste platendeal wilde vinden. Zelf een cd uitbrengen wilde hij niet. “Ik ben onafhankelijk genoeg zonder dat ik cd’s verkoop uit de kofferbak van mijn auto”, liet hij The Village Voice weten in 2012.

Naast zijn nieuwe album is Morrissey ook bezig geweest met zijn boek Autobiography, dat in 2013 verscheen.  Inmiddels werkt hij aan zijn eerste roman. Zijn meest recente uitgave was een deluxe editie van zijn album Young Arsenal uit 1992.

1 Reactie

  1. Miguel 10 maart 2014 Reageer

    Heel spijtig dat hij niet meer samenwerkt met gitarist Alain Whyte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.