AC/DC deelt opnames van Rijnhal-concert uit 1979

Het is inmiddels veertig jaar geleden dat AC/DC de albumklassieker Highway To Hell uitbracht en om dat te vieren, heeft de band beelden van het concert in de Rijnhal uit 1979 online gezet. De hardrockers zouden volgens de laatste geruchten ook plannen hebben voor een nieuw album en een tour.

Highway To Hell, het laatste album van AC/DC met zanger Bon Scott, verscheen op 27 juli 1979. Enkele weken daarvoor, op 13 juli, stonden de heren in de Rijnhal in Arnhem. Opnames van dat concert werden uitgezonden door het Veronica-programma Countdown en decennia later uitgebracht in de dvd-box Plug Me In, maar de uitvoering van Highway To Hell is nu voor het eerst ook online gedeeld door de band. Ook werd er voor het eerst sinds het overlijden van gitarist Malcolm Young in 2017 weer gepost op de officiële social media-kanalen van AC/DC.

Er lijken vooralsnog geen plannen te zijn voor een heruitgave van Highway To Hell en ook de geruchten over een nieuw album en een tour zijn niet bevestigd door de band. Een Franse website meldde onlangs dat AC/DC volgens ‘betrouwbare bronnen’ weer in de studio gesignaleerd is en dat zanger Brian Johnson – die door gehoorproblemen moest stoppen met toeren en tijdelijk vervangen werd door Guns N’ Roses-frontman Axl Rose – weer van de partij is. De meeste recente studioplaat van de band is Rock Or Bust (2014). In mei 2015 speelde AC/DC voor het laatst in Nederland – net als in 1979 in Arnhem, maar deze keer in Gelredome.

Foto: Mitchell Giebels

2 Reacties

  1. Leendert Vander 20 juli 2019 Reageer

    Ik was erbij!! Sta voor aan en zie mijzelf op de beelden!

  2. Rob 12 augustus 2019 Reageer

    Nou Leenders, ik was er ook bij en het was loeihard en zuiver. Ik heb daar gigantisch van genoten. Ik stond helemaal links bij de geluidsboxen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.