AC/DC-drummer Phil Rudd bekent schuld aan doodsbedreiging

AC/DC

Phil Rudd heeft bekend dat hij iemand met de dood heeft bedreigd. Als hij veroordeeld wordt, kan de inmiddels door Chris Slade vervangen AC/DC-drummer zeven jaar celstraf krijgen.

In november werd Rudd gearresteerd, onder andere omdat hij een huurmoordenaar zou hebben ingehuurd om twee mensen om te laten leggen. Die aanklacht is kort daarna ingetrokken wegens gebrek aan bewijs, maar de drummer moest nog wel voor de rechter verschijnen op verdenking van doodsbedreigingen en het bezit van methamphetamine en cannabis. Desondanks zei hij tegen een Nieuw-Zeelandse nieuwszender zeker te zijn van zijn terugkeer bij AC/DC.

Vandaag gaf Rudd in de rechtszaal in Tauranga (Nieuw-Zeeland) het drugsbezit toe en bekende hij ook dat hij een oud-medewerker met de dood bedreigd heeft. Nadat zijn soloplaat Head Job flopte, ontsloeg hij een aantal van zijn werkkrachten. Een tijdje later belde de 60-jarige muzikant iemand met de mededeling dat hij een van de ontslagen medewerkers wilde omleggen. Ook zou hij de verdachte telefonisch bedreigd hebben. Volgens Rudds advocaat draait de aanklacht om ‘een boos telefoontje – meer niet’. In juni moet hij weer voor de rechter verschijnen.

Op 5 mei speelt AC/DC in Gelredome in Arnhem, met Chris Slade als drummer.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.