AC/DC’s Brian Johnson wil doorgaan met muziek maken

ACDC band (photo- James Minchin)

Brian Johnson kan wegens gehoorproblemen niet meer optreden met AC/DC, maar dat wil niet zeggen dat de zanger helemaal stopt met muziek maken. In een uitgebreide verklaring laat de Brit weten dat hij nog wel van plan is albums op te nemen.

Afgelopen weekend werd bevestigd dat Guns N’ Roses-frontman Axl Rose de leadzanger zal zijn tijdens het laatste deel van de Rock Or Bust-tournee van AC/DC. Eerder maakte de band bekend dat Brian Johnson niet meer kon toeren, omdat hij volgens zijn dokter volledig doof kon worden als hij zou doorgaan met optreden. “Hoe graag we ook willen dat deze tour eindigt zoals hij begon, begrijpen en respecteren we Brians keuze om te stoppen met optreden en zijn gehoor te sparen”, schreven de Australische rockers in een officiële verklaring. “We willen de tournee afmaken voor iedereen die ons door de jaren heen gesteund heeft en gelukkig is Axl Rose zo vriendelijk om ons daarbij te helpen.”

Nu heeft ook Johnson een officiële verklaring naar buiten gebracht, waarin hij onder meer schrijft dat de dag waarop hij het nieuws van zijn dokter te horen kreeg ‘de meest duistere dag van mijn leven’ was. “Ik was persoonlijk terneergeslagen door deze ontwikkelingen, meer dan iedereen zich voor kan stellen. De emotionele ervaring die ik nu heb is erger dan alles wat ik ooit eerder in mijn leven heb meegemaakt. Deel uitmaken van AC/DC, platen maken en optreden voor miljoenen trouwe fans is de afgelopen 36 jaar mijn levenswerk geweest. Ik kan me geen leven zonder dat alles voorstellen, maar op dit moment heb ik geen andere keuze.”

Wel laat de zanger weten niet helemaal uit de muziekbusiness te stappen. “Mijn dokters hebben me verteld dat ik kan doorgaan met opnemen in studio’s en dat ben ik dan ook van plan. Op dit moment focus ik me volledig op medische behandelingen. Ik hoop dat ik uiteindelijk beter zal kunnen horen en weer live kan optreden. Hoewel de uitkomst nog onzeker is, ben ik optimistisch.”

1 Reactie

 1. EDWIN SMIT 21 november 2017 Reageer

  DAT IS EEN GOEDE KEUZE EN AANGEZIEN IK ZELF MET
  GEHOORPROBLEMEN ZIT WEGENS OPRTEDEN MET DE BAND HADES,
  HEB IK EEN BLIJVENDE DOOFHEID MEEGEKREGEN MET
  OPTREDEN EN EIGENWIJS ALS IK BEN GEEN
  OORDOPJES INGEDAAN EN NU BEN IK GEDEELTELIJK DOOF
  AAN MIJN RECHTER OOR EN AAN MIJN LINKER OOR IS HET
  OOK IETS MINDER DUS GOEIE ZET VAN BRIAN JOHNSON
  OM ERMEE TE STOPPEN.
  EDWIN SMIT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.