Al Jarreau (76) overleden

North Sea Jazz Zaterdag 12 juli 2014
Zanger en meervoudig Grammy Award-winnaar Al Jarreau is overleden. De jazz- en popgrootheid werd in Nederland vooral bekend met de hit Roof Garden en het lied Moonlighting, dat hij schreef voor de gelijknamige tv-serie.

Jarreau begon zijn carrière in de jaren zestig en kreeg in 1975 een platencontract aangeboden door het label Warner Bros. Zijn populairste album, Breakin’ Away, verscheen zes jaar later. In Amerika werd de single We’re In This Love Together erg succesvol, maar in Nederland sloeg een ander nummer van de lp aan: Roof Garden. Daarmee bereikte de zanger de top drie in de hitlijst. In 1982 won Jarreau twee Grammy Awards voor zijn zangprestaties, terwijl het album genomineerd werd voor ‘Album Of The Year’.

Als zanger werd Jarreau onder meer geprezen om zijn scatkunsten en het talent om met zijn stem instrumenten te imiteren. Hij maakte ook meerdere keren indruk op het North Sea Jazz Festival. De laatste jaren kampte hij met gezondheidsproblemen en volgens zijn manager werd Jarreau twee weken geleden met uitputtingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Ook werd onlangs aangekondigd dat de zanger na een laatste concertreeks een punt achter zijn carrière zou zetten.

Al Jarreau is 76 jaar geworden.

Foto: Bianca Scharroo
Al Jarreau op North Sea Jazz 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.