Alice Cooper, Joe Perry en Johnny Depp brengen Hollywood Vampires-album uit

Alice Cooper

Onder de naam Hollywood Vampires brengen Alice Cooper, Aerosmith’s Joe Perry en Johnny Depp een album uit waar een heleboel beroemde gastartiesten aan meewerkten. Rockhelden als Paul McCartney, Dave Grohl en Slash hielpen het trio een ode te brengen aan de legendarische drankclub Hollywood Vampires.

Alice Cooper kondigde twee jaar geleden al aan dat hij een album met covers wilde maken, als ode aan de Hollywood Vampires, een groep drinkende muzikanten die samenkwam in de Rainbow Bar in Hollywood. Onder anderen Jimi Hendrix, John Lennon, Jim Morrison, Keith Moon en Cooper zelf maakten deel uit van die club. Voor zijn project coverde Alice samen met Aerosmith-gitarist Joe Perry, acteur Johnny Depp en een hele stoet gastartiesten songs van zijn voormalige drankmaten.

De lijst met gasten op Hollywood Vampires, zoals het eerste album van deze ‘supergroep’ heet, is indrukwekkend. Paul McCartney, Dave Grohl, Slash, Brian Johnson (AC/DC), Joe Walsh, Robby Krieger (The Doors), Perry Farrell (Jane’s Addiction), Zak Starkey en Kip Winger werden allemaal gestrikt voor dit project, terwijl ook de stem van de onlangs overleden acteur Christopher Lee te horen is. Samen met hen maakten Cooper, Perry en Depp hun eigen versies van rockklassiekers als Manic Depression van The Jimi Hendrix Experience, Five To One en Break On Through van The Doors, My Generation van The Who en Whole Lotta Love van Led Zeppelin.

Het album, geproduceerd door de befaamde Bob Ezrin, verschijnt op 11 september. Onlangs werd al aangekondigd dat Paul McCartney in ieder geval te horen is in zijn eigen compositie Come And Get It, dat een hit werd voor de groep Badfinger. De tracklist en een trailer van Hollywood Vampires kun je hieronder bekijken.

The Last Vampire
Raise The Dead
My Generation
Whole Lotta Love
I Got A Line On You
Five To One/ Break On Through
One/Jump Into The Fire
Come And Get It
Jeepster
Cold Turkey
Manic Depression
Itchycoo Park
School’s Out/Another Brick In The Wall Pt.2
My Dead Drunk Friends

1 Reactie

  1. peter 28 oktober 2015 Reageer

    Tja, wat moet je ervan zeggen. Kroegtijgers die zich verder niet druk hoeven te maken om hun dollars….besluiten om maar een “hobby” bandje te starten en dit wereldkundig te voorzien van een heuse (cover) cd en tournee. Niet bepaald origineel en ook absoluut niet bijzonder. En Johnny Depp die nu in de rol duikt van een “wannabe” rockster….ook niet echt geloofwaardig. Eigenlijk had ik hier gewoon neer kunnen zetten….Nee! Laat dit maar heel snel voorbij zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.