Alter Bridge in juni naar 013

02-AlterBridge

De Amerikaanse hardrockformatie Alter Bridge geeft op dinsdag 6 juni een concert in 013, Tilburg. Het optreden staat in het teken van het vorig jaar verschenen album The Last Hero, dat een kritische politieke ondertoon heeft.

De band uit Orlando, Florida herrees uit de as van het succesvolle Creed en is inmiddels al dertien jaar actief. In oktober verscheen het vijfde studioalbum The Last Hero, met voornamelijk songs over politieke onderwerpen. Een maand na de release stond Alter Bridge in de Heineken Music Hall. Over die show schreef Lust For Life: “De sympathieke, down-to-earth uitstraling van een succesvolle rockband als Alter Bridge draagt alleen maar bij aan een torenhoge gunfactor onder de bezoekers van de show, die zich vooral uit tijdens nieuwe single Show Me A Leader en hits als Addicted To Pain en Blackbird. Het publiek gaat dan compleet uit z’n dak en dat is volledig terecht: vooral tijdens het laatstgenoemde nummer komen de uitstekende gitaarkunsten van zowel Mark Tremonti als Kennedy schitterend uit de verf.”

Frontman Myles Kennedy, tevens bekend van zijn samenwerking met Guns N’ Roses-gitarist Slash, werkt ondertussen ook aan een soloplaat. De songs worden heel anders dan die op The Last Hero, vertelde de zanger alvast in LFL065. “Ze gaan meer over wat mijn ideale wereld zou zijn op het gebied van liefde en het effect dat liefde heeft gehad op mijn leven. Volgens mij is dit de eerste keer dat ik hierover praat in de pers, maar liefde heeft me gered. Een relatie met een ander mens heeft me iets puurs gebracht. Ik had een punt bereikt waarop ik doodmoe was. Ik geloofde nergens meer in. Deze soloplaat gaat over die emotie, over de reis die ik zelf heb doorgemaakt.”

De kaartverkoop voor de show in 013 is inmiddels gestart.

Foto: Luuk Denekamp
Alter Bridge op FortaRock, 31 mei 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.