Arctic Monkeys komt in 2018 met nieuw album

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys is volgens bassist Nick O’Malley bezig met het opnemen van het zesde studioalbum. De plaat wordt naar verwachting in 2018 uitgebracht, vijf jaar nadat de band zijn vorige album AM uitbracht.

In een interview met een website over motoren, For The Ride, zegt O’Malley dat hij en zijn bandleden afgelopen maand op een geheime locatie zijn begonnen aan het album: “Als het niet in 2018 uitkomt, hebben we een probleem.” De nieuwste langspeler van Arctic Monkeys kwam in 2013 binnen op nummer één in de Nederlandse album top 100 en de single Do I Wanna Know? werd genomineerd voor een Grammy Award voor beste rockuitvoering.

Na een wereldwijde tour in 2014 lieten de mannen uit Sheffield weten even een pauze van de band te nemen en op andere projecten te focussen. Zanger Alex Turner dook de studio in met zijn andere band, The Last Shadow Puppets, en bracht daarmee in 2016 een album uit. Drummer Matt Helders werkte met Queens Of The Stone Age-frontman Josh Homme mee aan Iggy Pops Post Pop Depression-album.

In 2014 trad Arctic Monkeys voor het laatst op in Nederland, tijdens Pinkpop om precies te zijn. Over dat optreden schreef Lust For Life: “Zanger Alex Turner, voorheen toch een wat schuchter mannetje, werd een echte frontman. Hij toont op Pinkpop de bravoure die hij enkele jaren geleden nog niet bezat. Hij en zijn band klinken strak, ondanks dat ogenschijnlijk het inhaleren van een plant aan de orde is geweest.”

Foto: Arctic Monkeys op Pinkpop 2014: Luuk Denekamp

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.