Autobiografie Johnny Ramone verwacht in april

Johnny RamoneDe autobiografie van de in 2004 overleden Ramones-gitarist Johnny Ramone, passend getiteld Commando: The Autobiography Of Johnny Ramone, verschijnt dit voorjaar.

Johnny Ramone, wiens echte naam John Cummings luidde, was volgens zijn vrouw begonnen met het schrijven van zijn boek aan het begin van zijn ziektebed. “Zijn erfenis was erg belangrijk, zelfs toen hij ziek was. Het was alsof hij wist dat hij zou overlijden en nog iets wilde doen.”
John Cummings overleed op 55-jarige leeftijd in 2004 aan de gevolgen van kanker.

Cummings was een van de oprichters van de legendarische punkband Ramones. Alle bandleden kregen de nieuwe achternaam ‘Ramone’ aangemeten. Van 1974 tot 1996 trok de band succesvol de hele wereld over. Binnen acht jaar na het afscheidsconcert overleden de drie oprichters van de band: Joey Ramone (beter bekend als Jeffry Hyman), Dee Dee Ramone (Douglas Glen Colvin) en Johnny Ramone (John Cummings).

De oorspronkelijke drummer van de band, Tommy Ramone, heeft het voorwoord van Commando: The Autobiography Of Johnny Ramone geschreven, Lisa Marie Presley had de eer het nawoord te schrijven.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.