Axl Rose bevestigd als Brian Johnsons vervanger bij AC/DC

Guns-N-Roses---Live-2012---01

Het is officieel: Axl Rose is de leadzanger van AC/DC tijdens de komende Europese tournee van de Australische rockers. Hij vervangt Brian Johnson, die wegens gehoorproblemen niet meer kan optreden.

Toen we eerder dit jaar een aantal ideale Brian Johnson-vervangers op een rijtje zetten, onder wie Axl Rose, leek het nog zeer onwaarschijnlijk dat de Guns N’ Roses-frontman met AC/DC zou optreden. Totdat de entertainmentwebsite TMZ vorige maand foto’s publiceerde van Rose en leden van de Australische hardrockgroep bij dezelfde studio in Atlanta. Daarnaast liet Malcolm Youngs zoon Ross op Facebook al weten dat Axl inderdaad gevraagd was door de band.

De samenwerking met Rose is nu bevestigd door AC/DC zelf. Hij vervangt Johnson niet alleen tijdens een aantal Amerikaanse shows, maar ook tijdens de komende Europese tour. Op 16 mei speelt de band in het Belgische Werchter en verder staan er concerten in onder meer Frankrijk, Duitsland en Engeland gepland. De komende tijd heeft Axl Rose het druk, want hij treedt ook op met het ‘herenigde’ Guns N’ Roses. Het is voor het eerst in 23 jaar dat de zanger weer samen met gitarist Slash en bassist Duff McKagan toert.

In een officiële verklaring meldt AC/DC: “We willen graag Brian Johnson bedanken voor zijn bijdragen en toewijding door de jaren heen. We wensen hem het beste met zijn gehoorproblemen en toekomstige ondernemingen. Hoe graag we ook willen dat deze tour eindigt zoals hij begon, begrijpen en respecteren we Brians keuze om te stoppen met optreden en zijn gehoor te sparen. We willen de tournee afmaken voor iedereen die ons door de jaren heen gesteund heeft en gelukkig is Axl Rose zo vriendelijk om ons daarbij te helpen.”

Hoe de band gaat klinken met Axl als zanger? Tijdens het optreden van Guns N’ Roses op het Amerikaanse festival Coachella kwam Angus Young gisteren enkele AC/DC-klassiekers meespelen, waaronder Whole Lotta Rosie. Amateurbeelden kun je hieronder bekijken.

Foto: Luuk Denekamp
Guns N’ Roses in Ahoy, 4 juni 2012

3 Reacties

 1. Twan Lentjes 17 april 2016 Reageer

  Hoe zeer ik ook van AC/DC hou, ik heb mijn bedenkingen bij deze actie. Ik begrijp dat er een hoop geld in om gaat en om het hele circus dan te cancelen ….

  Maar zo langzamerhand wordt het een schim van wat het ooit was. Ja ik weet, noodgedwongen. Ze kunnen er zelf ook niet veel aan doen. Maar op een gegeven moment moet je de eer aan jezelf houden.

 2. Jack Stuve 18 april 2016 Reageer

  Vind het 3x niks,dan maar stoppen.

 3. Harry Sznapka 18 april 2016 Reageer

  Twan en Jack jullie hebben gelijk het is AC/DC niet meer
  Phil weg,Malcolm weg,Brain weg ik zou zeggen kappen ermee
  het is goed geweest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.