Bekijk BBC-documentaire over Kate Bush

Kate Bush

De eerste tournee van Kate Bush in 35 jaar gaat vandaag van start in Londen. Om die reden maakte de BBC een documentaire over de iconische zangeres, waarin onder anderen Peter Gabriel, Elton John en David Gilmour aan het woord komen. De volledige uitzending is hieronder te bekijken.

The Kate Bush Story: Running Up That Hill volgt de carrière van de inmiddels 56-jarige zangeres vanaf de aanloop naar de doorbraakplaat The Kick Inside (1978) tot haar meest recente werk: 50 Words For Snow (2011). De documentaire wisselt fragmenten uit tv-optredens, interviews met Bush en de onvergetelijke videoclips af met commentaar van een aantal andere beroemde muzikanten. Zo vertellen onder meer Peter Gabriel, David Gilmour, Elton John, John Lydon (Sex Pistols) en Tori Amos over de invloed van een van de meest succesvolle zangeressen die Groot-Brittannië ooit voortbracht.

Vanavond geeft Kate Bush het eerste concert van een nieuwe tournee – haar eerste sinds de optredens die in 1979 na de release van Lionheart plaatsvonden – in de Eventim Apollo, Hammersmith. Daar treedt ze tot en met 1 oktober op. Alle shows zijn inmiddels uitverkocht en de zangeres vraagt haar fans om tijdens de shows niet te filmen of te fotograferen. “Ik wil graag contact met jullie als publiek hebben, niet met iPhones, iPads of camera’s”, aldus Bush.

Bekijk The Kate Bush Story: Running Up That Hill hieronder:

3 Reacties

 1. Henk Meinsma 26 augustus 2014 Reageer

  Heel mooi om te zien….! Prachtig dat ze weer gaat touren…..

 2. Henk Meinsma 26 augustus 2014 Reageer

  Geweldig. …!

 3. Wilco 27 augustus 2014 Reageer

  Ennnn weg is ‘ie…
  Zat er wel in want BBC houdt er niet van dat er buiten de UK óók meegekeken kan/mag worden, zo lijkt het.
  (zelfde geval met ‘Later’)
  Anyway, heb BBC-news (world) in de gaten gehouden en dan kun je toch net een beetje wat meepikken aan beeld en interviews.
  Goed om te horen en zien dat Kate weer terug is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.