Bekijk de nieuwe videoclip van Billy Gibbons

ZZ Top

Voor het eerst in zijn carrière brengt ZZ Top-frontman Billy Gibbons een soloplaat uit: Perfectamundo. Het door latinmuziek beïnvloedde album verschijnt pas op 6 november, maar de videoclip bij het nummer Treat Her Right kun je nu al bekijken.

Op Perfectamundo flirt Gibbons met Cubaanse muziek. Die keuze legde hij eerder dit jaar uit in een interview met Rolling Stone: “Toen ik 13 jaar was en een gitaar kreeg, stuurde mijn vader me naar New York om latinpercussie te leren met Tito Puente [beroemde latinmuzikant, red.]. Ik leerde onder meer de maracas, timbales, clavas en bongo’s te spelen. En aangezien ik een paar jaar in Mexico gewoond heb, ken ik net genoeg Spaans om in de problemen te raken.”

Perfectamundo zou eigenlijk volgende maand al verschijnen, maar de release is uitgesteld tot 6 november. Het album bevat elf nieuwe nummers die de bebaarde zanger en gitarist opnam met zijn nieuwe begeleidingsband The BFG’s. In de videoclip van Treat Her Right, hieronder te bekijken, is weer het nodige vrouwelijke schoon te zien – precies zoals we inmiddels gewend zijn van Gibbons en ZZ Top.

Foto: Willem Schalekamp
ZZ Top in Heineken Music Hall, 24 juni 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.