Bekijk de trailer van Martin Scorsese’s nieuwe Bob Dylan-documentaire

Na het veelgeprezen No Direction Home (2005) maakte Martin Scorsese opnieuw een documentaire over Bob Dylan. Deze keer focust de legendarische filmregisseur zich op The Rolling Thunder Revue, een van Dylans bekendste tournees. De trailer kun je hieronder bekijken.

Bijzonder aan de Netflix-documentaire Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story is ook dat de singer-songwriter zich voor het eerst in jaren liet interviewen voor de camera. Daarnaast komen onder anderen folkzangeres Joan Baez (die tijdens de tour het podium deelde met Dylan), Patti Smith en actrice Sharon Stone aan het woord in wat Netflix omschrijft als ‘een mix van feiten en fantasie’.

The Rolling Thunder Revue startte in 1975, nadat Dylan een van zijn bekendste albums had uitgebracht: Blood On The Tracks. Tijdens de tournee werd hij naast Baez ook bijgestaan door beroemde collega’s als Joni Mitchell, Roger McGuinn van The Byrds en Ramblin’ Jack Elliott. Opnames van de tour verschenen in 2002 als het vijfde deel van Dylans Bootleg Series en op 7 juni komt een uitgebreider (maar liefst veertien cd’s bevattend) overzicht uit: de boxset The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings.

Scorsese, bekend van filmklassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Departed, doorbreekt in Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story volgens Netflix de grenzen van een conventionele documentaire. De film is vanaf 12 juni te zien.

In Lust For Life 092, vanaf 26 juni in de winkel, lees je een uitgebreid verhaal over Dylans Rolling Thunder Revue.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.