Bekijk Metallica, Jack White, Dolly Parton e.a. op Glastonbury 2014

DSC_4021

Het Glastonbury Festival kende dit jaar weer een sterke line-up, met onder meer de headliners Arcade Fire, Metallica en Kasabian. Afgelopen weekend kon je de optredens al op de verschillende BBC-zenders bekijken, maar wie dat niet heeft meegekregen – bijvoorbeeld vanwege voetbal op televisie – kan hieronder een aantal hoogtepunten terugkijken.

Op vrijdag was Arcade Fire, eerder deze maand nog te zien op Pinkpop, headliner op de Pyramid Stage. Daar speelde een van de belangrijkste bands van dit moment onder meer een aantal nummers van het meest recente album Reflektor. Maar voor het zover was, mocht Elbow de menigte opwarmen en bracht Blondie op een ander podium onder meer een dynamisch Atomic ten gehore.Met een spectaculaire show vol publieksfavorieten als Nothing Else Matters en One was het zaterdag de eer aan Metallica om af te sluiten op de Pyramid Stage. Daarmee waren James Hetfield en de zijnen de eerste metalband die ooit als headliner op Glastonbury heeft gestaan. Tegelijkertijd wisselde Bryan Ferry solo- en Roxy Music-klassiekers af op West Holts Stage. Eerder op de dag waren nog sterke shows te zien van onder meer Jack White (morgen in de HMH), Robert Plant (net als op Pinkpop met zijn nieuwe band The Sensational Space Shifters en nu met het niet eerder gespeelde nummer Little Maggie) en Pixies.

De laatste Glastonbury-dag stond vooral in het teken van jong talent, hoewel Dolly Parton behoorlijk wat aandacht trok met haar set op de Pyramid Stage. Achteraf werd beweerd dat de countryster haar nummers – waaronder de klassieker Jolene – playbackte, maar het management heeft dat inmiddels ontkend. Verder traden gisteren populaire acts als The Black Keys, een dag eerder nog te zien op het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole, en headliner Kasabian op.Foto: Luuk Denekamp
Metallica op Pinkpop 2014

1 Reactie

  1. aad 21 oktober 2014 Reageer

    i like it

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.