Beluister de nieuwe single van Alice Cooper

AliceCooper_a-2

Alice Cooper heeft zijn nieuwe single Paranoiac Personality uitgebracht. Het nummer is afkomstig van zijn komende album Paranormal, waarop gastoptredens van Billy Gibbons (ZZ Top), Roger Glover (Deep Purple) en Larry Mullen Jr. (U2) te horen zijn.

Het album, waarvoor Cooper weer samenwerkte met de beroemde producer Bob Ezrin (KISS, Pink Floyd), verschijnt ook met een speciale bonus-cd die onder meer drie nieuwe nummers bevat. Bijzonder aan die tracks is dat de zanger daarvoor weer samenwerkte met ex-leden van de originele Alice Cooper-band: Dennis Dunaway, Neal Smith en Michael Bruce. De extra disc bevat ook een aantal live-opnames.

Paranormal is het eerste Alice Cooper-album sinds Welcome 2 My Nightmare uit 2011, hoewel hij in de tussentijd ook nog een plaat maakte als lid van de ‘supergroep’ Hollywood Vampires – verder bestaande uit Aerosmith’s Joe Perry en acteur Johnny Depp. Op 4 december geeft de zanger een concert in 013. In juni vorig jaar stond hij ook al in de Tilburgse zaal en over dat concert schreef Lust For Life: “Guillotines, nepbloed, afgehakte hoofden, een levensgrote Donald Trump en Hillary Clinton die met elkaar op de vuist gaan… Niks is too much voor de ‘godfather of shockrock’. Hoewel het geheel anno 2016 natuurlijk niet heel grotesk is, doet Cooper zijn best om ons op een gruwelijke show te trakteren. Zijn optreden in de Brabantse popzaal is met recht een performance te noemen: alles lijkt tot in detail gechoreografeerd te zijn. Dit doet wel een beetje de spanning en spontaniteit teniet, maar wat verwacht je anders van een artiest die al meer dan een halve eeuw in het vak zit en bekendstaat om zijn showmanship? Niet zeiken dus, gewoon genieten.”

Foto: Bernard Bodt
Alice Cooper in 013, 20 juni 2016 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.