Black Sabbath volgend jaar voor de laatste keer op tournee

Black Sabbath - live 2013 - featured02

Black Sabbath gaat volgend jaar een nieuw album opnemen en daarna voor de laatste keer toeren. Dat zei frontman Ozzy Osbourne onlangs tijdens een persconferentie voor het festival Monsters Of Rock in Brazilië.

Vorige maand kondigde Ozzy’s echtgenote Sharon Osbourne aan dat Black Sabbath later dit jaar vaarwel zou zeggen met een show op Ozzfest in Japan. Kort daarna bleek dat de band toch niet optreedt tijdens het festival en dat alleen Ozzy – met een aantal ‘friends’ – op het programma staat.

Wel lijkt Black Sabbath nog steeds van plan er binnenkort een punt achter te zetten. Tijdens een persconferentie voor een ander festival, Monsters Of Rock, vertelde Osbourne enkele dagen geleden dat de groep volgend jaar nog één album maakt en voor de laatste keer op tournee gaat. Wel benadrukt Ozzy dat de plannen nog kunnen veranderen en dat hijzelf zeker niet van plan is om een punt achter zijn solocarrière te zetten: “Ik ga niet stoppen. Mijn vrouw geeft al mijn geld uit, dus dat kan ik niet doen.”

Onlangs lagen Ozzy en de originele Black Sabbath-drummer Bill Ward, die niet meedeed tijdens de opnames van het comebackalbum 13 en de daaropvolgende tournee, met elkaar overhoop. Die laatste eiste excuses van de zanger voor uitspraken die hij sinds 2013 in interviews deed. Zo zei Osbourne tegen het blad Mojo dat de conditie van Ward niet goed genoeg was voor de tour. Ozzy weigert zijn excuses aan te bieden, meldde hij in een Facebook-post, en een terugkeer van de drummer lijkt dus nog steeds ver weg.

Foto: Willem Schalekamp
Black Sabbath in Ziggo Dome, 28 november 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.