Bob Dylan in april voor twee shows naar Amsterdam

Bob Dylan

Bob Dylan, die onlangs nog de Nobelprijs voor de Literatuur won, komt in 2017 voor twee concerten naar Nederland. Op zondag 16 en maandag 17 april staat de singer-songwriter in de Heineken Music Hall (die vanaf 1 januari AFAS Live heet).

In november 2015 deed Dylan ons land aan voor drie intieme shows in Carré en Muziekgebouw Eindhoven. Daar zong hij onder meer nummers van zijn album Shadows In The Night, die eerder ook opgenomen werden door Frank Sinatra. In mei dit jaar verscheen de opvolger van die plaat: Fallen Angels. Op deze cd brengt Dylan zijn interpretaties van standards als Young At Heart, Come Rain Or Come Shine en All The Way.

De afgelopen tijd was er veel te doen rondom de legendarische singer-songwriter. In oktober werd namelijk bekend dat hij de Nobelprijs voor de Literatuur had gewonnen. Afgelopen weekend vond de uitreiking plaats in Stockholm, maar Dylan zelf was er niet bij. In Lust For Life 066, nu in de winkel, praten we met The Byrds-frontman Roger McGuinn over de teksten van zijn tijdgenoot: “De Nobelprijs is naar mijn mening een zeer verdiende onderscheiding voor hem. Bob wijkt natuurlijk wel af van eerdere winnaars, want de meeste auteurs schrijven enkel boeken of gedichten, maar ik vind het schitterend dat het lied nu eindelijk op dezelfde hoogte wordt geplaatst als poëzie. Dylan was altijd al een poëet, maar hij werd niet door iedereen als zodanig gezien. Ik zie hem als de Shakespeare van onze tijd.”

De kaartverkoop voor de shows van Dylan en zijn band start aanstaande donderdag om 12.00 uur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.