Bob Dylan brengt cover van Full Moon And Empty Arms uit

Bob Dylan

Bob Dylan heeft zijn eigen versie van Full Moon And Empty Arms uitgebracht. Het origineel van Buddy Kaye en Ted Mossman stamt uit 1945. De bekendste versie is gezongen door Frank Sinatra, eveneens in ’45. Het nummer is gebaseerd op Rachmaninoff’s Piano Concert Nr. 2.

Bij Dylans versie hoort een albumcover met de titel Shadows In The Night. Betekent dit dat er een nieuw album aankomt? De tijd zal het leren. Het laatste album Tempest, het 35ste alweer, stamt uit 2012. In de tussentijd is Dylan druk bezig met het uitgeven van zijn Bootleg Series. De volgende bevat mogelijk outtakes van Blood On The Tracks, het album uit 1975 waar onder andere Tangled Up In Blue en Shelter From The Storm op staan.

De muzikant nam dat album in New York op en vertrok daarna naar een studio in Minneapolis waar een groot deel van het materiaal opnieuw opgenomen werd met een andere band. De uiteindelijke plaat is een mix van beide opnamesessies. Sommige nummers die niet terechtkwamen op de plaat zijn op bootlegs te vinden.

Een ander project waar Dylan in voorkomt, is een documentaire over The Rolling Thunder Revue, een theatertour die hem samen met Joan Baez, Roger McGuinn en Ramblin’ Jack Elliott vanaf 1975 door Amerika voerde. Veel van de deelnemers zijn al geïnterviewd en er is urenlang materiaal uit de tijd dat Dylan en zijn team de film Renaldo And Clara schoten. Wie de docu gaat maken en wanneer hij uitkomt, is nog niet duidelijk.

Beluister Dylans versie van Full Moon And Empty Arms hier.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.