Bob Dylan brengt nieuw album Triplicate uit in maart

Bob Dylan

Bob Dylan won vorig jaar dan wel de Nobelprijs voor de Literatuur, voorlopig houdt de singer-songwriter zich nog even bezig met het coveren van klassieke Amerikaanse standards. Op 31 maart verschijnt Triplicate, een driedubbelalbum met maar liefst dertig nieuwe opnames.

Triplicate is het derde album waarop Dylan standards zingt. In 2015 verscheen Shadows In The Night, vorig jaar gevolgd door Fallen Angels. Op beide releases staan songs die ook ooit door Frank Sinatra uitgevoerd werden. De komende set bevat dus drie cd’s (of drie lp’s) met op elke schijf een ander thema onder de volgende titels: ‘Til The Sun Goes Down, Devil Dolls en Comin’ Home Late. Op de tracklist staan veel gecoverde klassiekers als The Best Is Yet To Come, Stormy Weather en As Time Goes By. De track I Could Have Told You kun je hieronder al beluisteren.

In oktober werd bekend dat Dylan als eerste songwriter ooit de Nobelprijs voor de Literatuur had gewonnen. Roger McGuinn, die als frontman van The Byrds veel van zijn nummers coverde, vertelde daarover in LFL066: “De Nobelprijs is naar mijn mening een zeer verdiende onderscheiding voor hem. Bob wijkt natuurlijk wel af van eerdere winnaars, want de meeste auteurs schrijven enkel boeken of gedichten, maar ik vind het schitterend dat het lied nu eindelijk op dezelfde hoogte wordt geplaatst als poëzie. Dylan was altijd al een poëet, maar hij werd niet door iedereen als zodanig gezien. Ik zie hem als de Shakespeare van onze tijd.”

Op 16, 17 en 18 april geeft Dylan concerten in AFAS Live (voorheen de Heineken Music Hall) in Amsterdam. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.