Bob Dylan, The Cure en Kiss coveren Paul McCartney op tributeplaat

Paul-McCartney---Live-2012

Onder anderen Bob Dylan, The Cure en Kiss brengen een ode aan Sir Paul McCartney op een nieuwe tribute-cd die vanaf 17 november in de winkels ligt. Het schijfje krijgt de titel The Art Of McCartney.

Lange tijd is uitgekeken naar het eerbetoon dat het geesteskind is van van de Amerikaanse producer en Beatles- en McCartney-fanaat Ralph Sall, die al vanaf het begin betrokken is het bij het project. Samen met de vaste band van de geprezen songwriter en een bataljon bekende muzikanten zijn nummers als Maybe I’m Amazed, My Love, The Long And Winding Road, When I’m 64, Let It Be, Helter Skelter, Eleanor Rigby en Live And Let Die opnieuw opgenomen.

De producer werkte in 2003 voor het eerst samen met de ex-Beatle, toen een nummer van de Ram Sessions uit 1971 werd opgenomen voor een filmsoundtrack. Sall benaderde eerst de bandleden van de Brit. Ook zij stemden toe, waarna de producer aan de slag kon om een sterrenensemble te formeren. De leadtrack van de cd is de uitvoering van Hello Goodbye door The Cure met McCartney’s zoon James op keyboard. Dit betekende tevens de eerste opname van The Cure in zes jaar.

Naast Dylan, Kiss en The Cure zijn ook onder anderen Billy Joel, The Who’s Roger Daltrey, Brian Wilson, Alice Cooper, Def Leppard, Dr John, Barry Gibb, Jamie Cullum, Chrissie Hynde te horen op het eerbetoon. Bekijk hier het overzicht van alle meewerkende artiesten.

Alsof een eerbetoon nog niet genoeg is, is er ook nieuw materiaal te horen van Sir Paul. Samen met componisten Mike Salvatori en Marty O’Donnell werkt de ex-Beatle al sinds 2010 aan de muziek voor de videogame Destiny. Het eerste nummer is inmiddels online te horen en heeft de titel Hope For The Future.

1 Reactie

  1. pascal 14 september 2014 Reageer

    ik had de hoop al opgegeven voor deze uitgave waar ze al jaren over spreken we kijken er echt naar uit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.