Bon Jovi herenigd met Richie Sambora

Bon Jovi is herenigd met gitarist Richie Sambora, die in 2013 de band verliet. De heren speelden onlangs samen tijdens een repetitie voor de inhuldigingsceremonie van de Rock & Roll Hall Of Fame, waar ze deze maand een plek krijgen.

Sambora sprak met Billboard over de hereniging. De repetities verliepen ‘fantastisch’ en ‘helemaal niet ongemakkelijk’, aldus de gitarist. “De chemie kwam heel snel terug.” Toch zegt de 58-jarige muzikant geen plannen te hebben voor een vervolg op de reünie na de Rock & Roll Hall Of Fame-inhuldiging. In mei verschijnt wel het nieuwe album Radio Free, waarop Sambora samenwerkt met gitariste Orianthi.

In 2014, een jaar na zijn vertrek, vertelde Sambora in een interview met Lust For Life over de breuk met zijn bandmaten van Bon Jovi: “Het heeft me nogal pijn gedaan dat er steeds meer onwaarheden in de media zijn gekomen. Ik wilde gewoon even wat rustiger vaarwater hebben en even wat voor mezelf doen. Maar de Bon Jovi-machine moest verder. Ik zei dat ik een pauze wilde. We waren net met een andere tour klaar, ik was net van een slechte gewoonte af en juist aan het genieten van mijn tijd met mijn dochter. Ik zag toen even een jaar vol andere prioriteiten voor me. Ik wilde eigen muziek maken, meer thuis zijn en met een eigen band een aantal shows doen. Dat werd gewoon niet geaccepteerd. Ik kon kiezen. Meedoen of opstappen. Dat komt hard aan als je dertig jaar lief en leed deelt.” In hetzelfde interview sloot Sambora niet uit dat hij ooit nog zou terugkeren bij de band.

Tijdens de inhuldigingsceremonie op 14 april in Cleveland, Ohio treedt Bon Jovi niet alleen weer met Sambora op, maar ook met de oorspronkelijke bassist Alec Jon Such, die in 1994 uit de groep stapte. Andere artiesten die een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame krijgen zijn dit jaar The Moody Blues, Dire Straits, The Cars, Nina Simone en Sister Rosetta Tharpe.

Foto: Cristel Brouwer

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.