Bon Jovi komt volgende maand met ‘album voor fans’

Bon-Jovi---Live-2011---01

Bon Jovi brengt volgende maand speciaal voor de fans het nieuwe album Burning Bridges uit. Het is nog niet bekend of de cd vanaf 21 augustus wereldwijd verkrijgbaar zal zijn, maar volgens een woordvoerder werkt de band ook al aan een volgende plaat die in 2016 moet verschijnen.

Aangezien Burning Bridges wordt aangekondigd als een ‘album voor fans’, lijkt het er sterk op dat de cd een beperkte release krijgt. Tot nu toe kondigt alleen de website van Universal Music Japan de nieuwe plaat aan en het is dus nog maar de vraag of fans ‘m ook buiten Azië kunnen kopen. Tegen Billboard zegt een woordvoerder van Bon Jovi: “Burning Bridges gaat gepaard met een komende internationale tour. De band werkt daarnaast hard aan het volgende album, dat in 2016 uitgebracht wordt.”

De eerste single van Burning Bridges, met de titel Saturday Night Gave Me Sunday Morning, verschijnt al op 31 juli. Het nummer werd nog voor het vertrek van gitarist Richie Sambora geschreven, samen met frontman Jon Bon Jovi en producer John Shanks. Billboard omschrijft de single als een vrolijk, romantisch en meezingbaar lied. Verdere details worden binnenkort bekendgemaakt.

Vorig jaar sprak Sambora met Lust For Life over de reden voor zijn vertrek bij Bon Jovi. “Het heeft me nogal pijn gedaan dat er steeds meer onwaarheden in de media zijn gekomen”, vertelde de gitarist. “Ik wilde gewoon even wat rustiger vaarwater hebben en even wat voor mezelf doen. Maar de Bon Jovi-machine moest verder. Ik zei dat ik een pauze wilde. We waren net met een andere tour klaar, ik was net van een slechte gewoonte af en juist aan het genieten van mijn tijd met mijn dochter. Ik zag toen even een jaar vol andere prioriteiten voor me. Ik wilde eigen muziek maken, meer thuis zijn en met een eigen band een aantal shows doen. Dat werd gewoon niet geaccepteerd. Ik kon kiezen. Meedoen of opstappen. Dat komt hard aan als je dertig jaar lief en leed deelt. Ik wil nu niet dat er nog meer onzin de wereld inkomt. Want ik hou van Jon en voorzie heus nog wel de mogelijkheid van een terugkeer. Er is nu geen kwaad bloed meer bij mij.”

Foto: Cristel Brouwer
Bon Jovi in Zeebrugge, 2011

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.