Bono en Roger Taylor in nieuwe versie Do They Know It’s Christmas?

Bono

Een kleine maand verwijderd van kerst en het dertigjarig jubileum van het nummer Do They Know It’s Christmas? in het verschiet, heeft initiatiefnemer Bob Geldof opnieuw een sterrenensemble opgetrommeld voor een nieuwe versie van de Band Aid-klassieker.

Onder anderen Bono, Roger Taylor en Sinead O’ Connor werkten mee aan een gemoderniseerde versie van het kerstliedje. De oudgedienden werden bijgestaan door jongere artiesten als One Direction, Ed Sheeran, Rita Ora en Coldplay-zanger Chris Martin, die elk een regeltje voor hun rekening namen.

Tien jaar geleden is er ook een nieuwe versie uitgebracht, waarin gerapt werd en een gitaarsolo te horen was. Voor de 2014 versie is een meer sombere aanpak gekozen, zonder fratsen. De eerste en volgens Geldof moeilijkste regel is door hem toebedeeld aan de jongens van One Direction, waar hij erg van onder de indruk was.

De oorspronkelijke versie van het nummer dat uitkwam in 1984 werd destijds uitgebracht om geld in te zamelen voor Ethiopië waar toen een hongersnood heerste. De single ging drie miljoen keer over de toonbank en bracht acht miljoen pond op. De opbrengst van de remake is bestemd voor de bestrijding van ebola in West-Afrika.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.