Laatste opnames David Bowie verschijnen in oktober

David Bowie

De allerlaatste opnames van wijlen David Bowie krijgen in oktober een officiële release. Deze drie tracks worden toegevoegd aan de soundtrack van het muzikale theaterstuk Lazarus, waar de zanger kort voor zijn dood aan werkte met de Belgische regisseur Ivo van Hove.

Zoals eerder al bekendgemaakt werd, is het begin dit jaar verschenen album ★ (oftewel: Blackstar) niet het laatste werk van Bowie. Met dezelfde bandbezetting nam de iconische muzikant namelijk nog drie songs op: No Plan, Killing A Little Time en When I Met You. Deze nummers worden op 21 oktober met de wereld gedeeld, als onderdeel van het Lazarus-‘cast album’. Daarop staat verder een aantal Bowie-klassiekers uitgevoerd door de cast en band van het muzikale theaterstuk, met onder meer hoofdrolspeler Michael C. Hall.

Lazarus, mede geschreven door Enda Walsh en geregisseerd door Ivo van Hove, ging vorig jaar in première in New York en is vanaf november ook in Engeland te zien. Het stuk is een soort vervolg op de cultfilm The Man Who Fell To Earth uit 1976, waarin Bowie zelf de hoofdrol vertolkte. Voor Lazarus schreef de zanger ook een aantal nieuwe nummers, waaronder de titelsong (die je ook kunt vinden op ★).

Het Lazarus-album is niet de enige Bowie-release die op stapel ligt. Op 23 september verschijnt de boxset Who Can I Be Now?, met werk uit de periode 1974-1976. Daarin is ook de nooit eerder verschenen plaat The Gouster te vinden, een soort voorloper van Young Americans (1975).

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.