Boxset afscheidstournee Cream aangekondigd

Er komt een nieuwe box van Cream. Op de vierdelige set Goodbye Tour Live 1968 staat een verzameling concerten, inclusief negentien nooit eerder uitgebrachte nummers en het laatste optreden van de band voor de breuk. De box is verkrijgbaar vanaf 7 februari.

De box staat in het teken van Creams afscheidstournee door de Verenigde Staten in het najaar van 1968. De set bestaat uit vier cd’s: disc één bevat de show in Oakland Coliseum Arena, gevolgd door de concerten in The Forum Los Angeles en San Diego Sports Arena op disc twee en drie met als afsluiter het laatste optreden van de band in Royal Albert Hall, Londen op disc vier. In totaal bevat de box 36 nummers, waarvan negentien nooit eerder uitgebrachte songs en tien tracks die voorheen enkel op dvd beschikbaar waren.

“Cream was een circus aan diverse persoonlijkheden die samen een katalysator hadden gevonden”, vertelt Eric Clapton over de shows van de band. “Ieder van ons kon voor lange tijd zonder begeleiding spelen. Dus wanneer je ons drieën samen voor een publiek zette dat bereid was om tot het uiterste te gaan, konden we voor eeuwig doorgaan. En dat deden we. Elke keer dat we speelden, gingen we naar de maan.”

In februari 1969 verscheen Goodbye, de originele release van de boxset met daarop meerdere liveoptredens en enkele studio-opnames. De lp stond op nummer één in het Verenigd Koninkrijk en op nummer twee in de Amerikaanse Billboard-hitlijst.

Cream was een supergroep bestaande uit Eric Clapton, Ginger Baker (1939–2019) en Jack Bruce (1943–2014) en bestond van 1966 tot 1968. Hoewel het bestaan van de band van korte duur was, maakte Cream geschiedenis als powertrio en werden de heren in 1993 toegevoegd aan de Rock And Roll Hall Of Fame.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.