Brian Johnson en Guns N’ Roses eren Malcolm Young

AC-DC 9 copy 50px
Voormalig AC/DC-zanger Brian Johnson en Guns N’ Roses hebben in de afgelopen dagen allebei op eigen wijze een eerbetoon gebracht aan Malcolm Young, de mede-oprichter en gitarist van AC/DC die afgelopen zaterdag op 64-jarige leeftijd overleed.

Brian Johnson, die in 1980 toetrad tot AC/DC, plaatste een emotioneel statement op zijn website met de titel ‘For 32 years we stood side by side on stage’. Onder een foto van de gitarist schrijft hij: “Ik ben bedroefd door de dood van mijn vriend Malcolm Young. Ik kan niet geloven dat hij er niet meer is. We hadden zoveel lol tijdens het toeren en ik was me er altijd van bewust dat hij een genie was met zijn gitaar. Zijn riffs zijn een legende geworden, net als hij. Mijn liefde en condoleances gaan uit naar zijn vrouw Linda, kinderen Cara en Ross en Angus. Ik ben trots hem gekend te mogen hebben en hem een vriend te noemen. Ik ga hem missen.”

Ook Axl Rose eerde de overleden gitarist met zijn band Guns N’ Roses tijdens hun concert in Sacramento, Californië. Rose nam eerder dit jaar de plek van Brian Johnson in bij AC/DC, nadat laatstgenoemde niet meer kon optreden door gehoorproblemen. “We dragen dit op aan Mister Malcolm Young, die gemist gaat worden, door niemand meer dan zijn broer Angus,” zei Rose op het podium. Slash begon het eerbetoon met Alice Coopers Only Women Bleed, waarna de cover van Bob Dylans Knockin’ On Heavens Door werd ingezet. De heren sloten af met Whole Lotta Rosie, een van de nummers die door Malcolm Young geschreven werd.

“Young was een van de beste slaggitaristen van de rock & roll,” vertelde Slash in een statement aan Rolling Stone. “Hij was een geweldige songwriter en had een goede arbeidsethos. Ik toerde met AC/DC tijdens de Stiff Upper Lip Tour en vond Malcolm een coole, nuchtere kerel. De hele rock & roll-gemeenschap is diep geraakt door zijn overlijden.”

Foto: Mitchell Giebels
AC/DC in GelreDome, 5 mei 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.