Bruce Springsteen op 22 juni in Goffertpark

Bruce SpringsteenEr waren al geruchten over een show in Nederland, maar nu is het officieel: Bruce Springsteen & The E-Street Band speelt op 22 juni 2013 in het Nijmeegse Goffertpark. Ook is The Boss toegevoegd aan de line-up van TW Classic in Werchter.

Volgens de geruchten zou de Amerikaanse superster in het Philips Stadion in Eindhoven optreden, maar de juiste locatie blijkt dus het Goffertpark, zo werd gisteren bekend. Behalve de show in Nederland is Springsteen ook headliner op het BelgischeTW Classic op 13 juli, en doet hij tijdens zijn Europese Wrecking Ball-tour onder meer Duitsland, Engeland en Italië aan.

Pinkpop
In mei gaf Springsteen een twee uur durende, lovend ontvangen show met zijn E-Street Band tijdens Pinkpop, waar hij in 2009 ook al optrad (toen nog met de vorig jaar overleden saxofonist Clarence Clemons). Volgend jaar is het voor het eerst sinds 2008 dat het podiumbeest in Nederland speelt zonder op een festivalprogramma te staan.

De shows in Nederland en België zijn onderdeel van de Europese Wrecking Ball-tour, genoemd naar Springsteens meest recente album dat de bovenste positie in de Nederlandse albumlijst bereikte. Tijdens zijn wervelende show op Pinkpop dit jaar speelde The Boss ook al nummers van die plaat, waaronder We Take Care Of Our Own en Shackled And Drawn, naast klassiekers als Born In The U.S.A., Born To Run en The River.

De opvolger van Clarence Clemons in de E-Street Band is neef Jake Clemons. Verder bestaat Springsteens band uit oude bekenden als Steve Van Zandt, Max Weinberg en Nils Lofgren.

De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via Ticketmaster. Kaarten kosten 75 euro.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.