Bryan Adams in mei weer naar de Ziggo Dome

Bryan Adams - Live 2012

Na zijn show in de Ziggo Dome in december vorig jaar keert Bryan Adams op 24 mei terug naar dezelfde zaal. Het concert is onderdeel van zijn Get Up Tour, vernoemd naar zijn nieuwe album. De kaartverkoop start op vrijdag 23 oktober om 10.00 uur.

Morgen brengt de Canadese rocker zijn nieuwe plaat Get Up uit, geproduceerd door niemand minder dan Jeff Lynne. De frontman van Electric Light Orchestra werkte in het verleden al aan albums van grootheden als Roy Orbison, George Harrison, Randy Newman en Tom Petty. In een persbericht vertelt Adams over de samenwerking: “Het is allemaal heel organisch ontstaan. Liedje voor liedje, samenwerkend met Jeff wanneer hij maar tijd had de afgelopen paar jaar. Het gaf me alle tijd de nummers te schrijven, meestal in partnerschap met Jim Vallance. We werkten voornamelijk via het internet vanuit Canada, Europa en LA, demo’s en stukken van nummers heen en weer sturend.”

Adams gaf vorig jaar twee concerten in Nederland: op 31 juli solo in De Doelen in Rotterdam en op 8 december – met zijn band – in de Ziggo Dome. In hetzelfde jaar verscheen ook zijn coversplaat Tracks Of My Years, met uitvoeringen van nummers die veel voor de zanger betekend hebben. Opvolger Get Up, vanaf morgen verkrijgbaar, bevat dus weer eigen materiaal, inclusief de nieuwe single Brand New Day.

Foto: Cristel Brouwer
Bryan Adams in Ahoy, 19 maart 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.