Bryan Adams komt in oktober met album geproduceerd door Jeff Lynne

Bryan Adams - Live 2012

Bryan Adams heeft een nieuw album gemaakt met Jeff Lynne (Electric Light Orchestra) als producer. Get Up verschijnt op 16 oktober.

Naast zijn platen met ELO en Traveling Wilburys wordt Jeff Lynne ook geprezen voor zijn werk als producer. Zo werkte de Brit aan albumklassiekers als Cloud Nine van George Harrison, Mystery Girl van Roy Orbison, Full Moon Fever van Tom Petty en Flaming Pie van Paul McCartney. In een persbericht vertelt Lynne: “Ik ben altijd een grote fan van Bryan geweest, dus het was heel plezierig om met hem te werken. Bryan stuurde me demo’s via internet, vervolgens maakte ik een complete backing track die ik dan terug naar Engeland stuurde. Daar nam hij de zang op en ik kreeg het nummer weer terug in Californië, duizenden kilometers van hem vandaan. En het is een rockende plaat geworden!”

Adams schreef de negen nieuwe nummers op Get Up weer samen met Jim Vallance. Dat duo was in het verleden ook verantwoordelijk voor veel van de grootste hits van de Canadees, waaronder Summer Of ’69, Run To You en Heaven. De cd bevat ook vier bonustracks: akoestische versies van de nummers Don’t Even Try, We Did It All, Brand New Day en You Belong To Me.

Het vorige album van Bryan Adams, met de titel Tracks Of My Years, verscheen in september vorig jaar. Die plaat bevatte covers van nummers die veel voor hem betekenden, waaronder Any Time At All van The Beatles, God Only Knows van The Beach Boys en Smokey Robinsons The Tracks Of My Tears.

Foto: Cristel Brouwer
Bryan Adams in Ahoy, 19 maart 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.