Bryan Ferry met Metropole Orkest naar AFAS Live

bryan-ferry-1

De invloedrijke Roxy Music-frontman Bryan Ferry komt op 5 juni weer naar Nederland voor een bijzonder concert. Die avond staat de zanger namelijk met het Metropole Orkest op het podium van AFAS Live. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Het Britse Roxy Music werd in 1972 vrijwel meteen een groot succes dankzij het self-titled debuutalbum en de single Virginia Plain. De door Bryan Ferry aangevoerde glamrockband scoorde in de loop van de jaren zeventig grote hits met onder meer Do The Strand en Love Is The Drug, voordat het geluid een stuk commerciëler werd. Dat leidde in 1982 tot het uiterst succesvolle laatste Roxy Music-album Avalon. Door de jaren heen was Ferry ook populair als soloartiest, met hitlijstkrakers als de Dylan-cover A Hard Rain’s A-Gonna Fall, Let’s Stick Together en het onder meer van de film 9½ Weeks bekende Slave To Love.

In de herfst van vorig jaar gaf de zanger een reeks intieme optredens in Nederland. Over het concert in De Vereeniging, Nijmegen schreef Lust For Life: “‘Let’s stick together’ gaat helaas niet op voor Roxy Music. In dezelfde maand van Ferry’s eerdergenoemde concert in de HMH kondigde ex-lid Phil Manzanera aan dat zijn oude band hoogstwaarschijnlijk nooit meer bij elkaar komt. De gitarist richtte zich op zijn eigen carrière en zette zijn samenwerking met Pink Floyds David Gilmour voort, en dus is het aan Bryan Ferry om tijdens zijn soloshows het unieke werk van Roxy Music levend te houden. Ondanks enige stemslijtage doet hij dat voortreffelijk, terwijl hij ook nog altijd – net zoals Bowie dat laat in zijn loopbaan deed – opwindende nieuwe muziek uitbrengt. Een geruststellende gedachte in een muziekjaar dat vooral in het teken staat van gemiste popiconen.”

Foto: Willie Kerkhof
Bryan Ferry in De Vereeniging, 1 oktober 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.