Lindsey Buckingham en Christine McVie brengen duoplaat uit in juni

Lindsey Buckingham foto Bert Treep

Fleetwood Mac-leden Lindsey Buckingham en Christine McVie brengen op 9 juni hun duoplaat Lindsey Buckingham/Christine McVie uit. Eerder waren de twee vocalisten en songwriters nog van plan om met de rest van hun band een nieuwe plaat op te nemen, maar Stevie Nicks bleek te druk met haar andere projecten.

Ook Fleetwood Mac-drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie werkten mee aan de songs op Lindsey Buckingham/Christine McVie. “Dit is het beste wat me ooit overkomen is”, vertelde Christine McVie eerder dit jaar in een interview met Los Angeles Times. “Lindsey en ik konden altijd al goed samenwerken als songwriters en nu hebben we met z’n tweetjes iets bijzonders gemaakt.” Buckingham voegt daar nog aan toe: “Het voelde alsof deze songs bedoeld waren voor een duetalbum. We zeiden tegen elkaar: ‘Waarom hebben we dit niet eerder gedaan?’” De eerste single In My World verschijnt op 14 april.

In januari 2014 werd bevestigd dat Christine McVie weer deel uitmaakte van Fleetwood Mac en daarmee was de beroemde ‘Rumours-bezetting’ weer compleet. De terugkeer van de zangeres was bijzonder, want ze was in 1998 al uit de band gestapt en ze leek niet van plan ooit nog mee te doen aan een reünie. Het vijftal ging weer op tournee en in 2015 stond Fleetwood Mac twee keer in de Ziggo Dome. Ook besloot de groep weer een nieuwe plaat te maken, maar volgens Buckingham was Nicks niet of nauwelijks in staat bij te dragen aan de nummers.

Foto: Bert Treep
Fleetwood Mac in de Ziggo Dome, 1 juni 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.