Charles Bradley covert Black Sabbath in nieuwe videoclip

Charles Bradley

Soulzanger Charles Bradley brengt op 1 april zijn nieuwe album uit, inclusief een cover van de Black Sabbath-ballad Changes. De videoclip bij dat nummer kun je nu bekijken.

De inmiddels 67-jarige Bradley bracht in 2013 zijn succesvolle tweede album Victim Of Love uit en maakte eerder opvallende covers van Neil Youngs Heart Of Gold en Stay Away van Nirvana. Zijn versie van Changes kon je een tijdje terug al vinden op een speciale vinylsingle voor Record Store Day, maar de zanger zet het nummer dus ook op de opvolger van Victim Of Love, die volgend jaar verschijnt.

Het origineel van Changes staat op de Black Sabbath-lp Vol. 4 uit 1972. Ozzy Osbourne scoorde in 2003 een hit met een nieuwe versie – een duet met dochterlief Kelly. Over zijn keuze voor het nummer zegt Bradley in een persbericht: “Als ik Changes zing, let ik heel goed op de tekst en word ik emotioneel. Het doet me denken aan mijn moeder en hoe mijn leven veranderd is sinds zij overleed.”

Bradley is volgend jaar ook weer live te zien in Nederland. Op 3 april doet hij TivoliVredenburg, drie dagen later gevolgd door een show in Paradiso, Amsterdam.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.