Countdown Café presenteert zomerspecials met live-hoogtepunten

countdown cafe

Het legendarische Radio Veronica-programma Countdown Café staat tot en met 26 augustus in het teken van zomerspecials. In de laatste twee afleveringen presenteren Kees Baars en Dennis Hoebee hoogtepunten uit ‘classic concerts’ en het beste van de live-registraties die het afgelopen seizoen in het programma langskwamen.

Countdown Café beleefde hoogtijdagen in de jaren tachtig en negentig, met als presentatoren Kees Baars en wijlen Alfred Lagarde. Zij draaiden op de vrijdagavond platen en interviewden artiesten. Ook waren optredens van veel wereldsterren te horen. Een bekend voorbeeld is U2 in 1982. “Het viel mij op dat de band live zoveel beter klonk dan op die eerste platen”, vertelde Baars daarover in Lust For Life 049. “We hebben toen aan de platenmaatschappij voorgesteld om een van die nummers op single uit te brengen. Aldus geschiedde. De eerste grote hit van U2 in Nederland werd dus het in ’t Heem in Hattem opgenomen I Will Follow, geproduceerd door Adje Bouman.”

In 1995, toen Veronica uitgroeide tot een commerciële omroep, werd het programma beëindigd. Begin vorig jaar maakte Countdown Café echter een comeback en sindsdien zijn Baars en zijn kompaan Dennis Hoebee elke vrijdagavond te horen op Radio Veronica. Baars: “We vormen een geweldige combinatie. Het is vanaf de eerste minuut alsof ik nooit ben weggeweest. In essentie is de opzet nog altijd hetzelfde. We hebben gasten in de studio, laten bands spelen en zenden regelmatig op locaties in den lande uit. We willen daarnaast ruim baan geven aan jong Nederlands poptalent.”

Countdown Café staat nog enkele weken in het teken van zomerspecials. Op 19 augustus presenteren Baars en Hoebee een selectie van de meest bijzondere ‘classic concerts’, met registraties van onder anderen David Bowie, Paul McCartney, Coldplay, Genesis, Deep Purple en Heart. Een week later, op 26 augustus, komen de beste live-registraties uit de Countdown Café-uitzendingen van het afgelopen seizoen voorbij, met Bertolf, Ellen ten Damme, The Kik, Lori Lieberman en veel meer!

De eerdere Countdown Café-zomerspecials kun je hier terugluisteren.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.